Hopp til hovedinnholdet

trenger hjelp til noe å gjøre i påvente av innleggelse

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hallo. Jeg lurer på om dere har noen gode ideer til å gjøre noe kreativt? Jeg er psykisk syk og skal kanskje innlegges i løpet av sommeren. Behandleren min sender meg til en avdeling med leger som skal utrede meg for bipolar lidelse.. Hun tror ikke at jeg har det, men hun sier at jeg er i gata der.. Jeg har en del av symptomene og derfor tar hun det alvorlig. Hun prøver å innlegge meg så fort som mulig så jeg blir utredet tidlig og får startet evt behandling. Men problemet mitt nå er at jeg synes tiden går så seint fram til innleggelse. Jeg vil gjøre noe kreativt. Jeg hater at det er sommerferie snart nå. Jeg vil gå på skole. Jeg trenger de rutinene som jeg har når det er skole... jeg er så rastløs av og ikke gjøre noe. Jeg vil mestre, ligger mellom 4 og 5 i alle fag på skolen. Har vurdert og kjøpe meg en tegnebok og fargelegge i. Jeg vil ikke ha replay av ferien i fjor, for da lå jeg nesten hele ferien i senga. Jeg har venner, men de bor på hybel og er hjemme til familien i ferien.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du henvender deg til oss. Det er bra å høre at du har en behandler som tar deg på alvor og vil sørge for at du får en god vurdering. Det virker som du er enig i avgjørelsen om å bli lagt inn, og det er positivt at du leter etter noe å fylle tiden med frem til det skal skje.

Du lurer på noe kreativt som du kan gjøre mens du venter. Uten å kjenne deg er det vanskelig å si hva som vil være bra for deg, men husk å ta ting i et tempo som ikke er for høyt men der du kjenner at du klarer å slappe av også. Det er viktig å få nok søvn og å samle energi, da en innleggelse kan være litt slitsom for noen. 

Det virker som du allerede har tenkt på noen ting du kan gjøre, feks fargelegging. Det høres fint ut, mange jeg har møtt syns det er veldig avslappende å sitte å fargelegge, tegne eller lignende. Andre liker å høre på musikk, skrive, være sammen med venner eller se en serie eller film som gjør at de slapper av. 

Hvis du vil kan du ringe gratis til hjelpetelefonen på nummer 116 123, det er døgnåpent og du kan få prate med noen som kan gi deg flere innspill. 

Du kan lese om bipolar lidelse her hvis du har lyst til det.

Jeg ønsker deg lykke til! 

hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skal du på sykehus?

Sykehusseng

Her er noen tips til hva du kan tenke på før du drar, hva som skjer mens du er på sykehuset og hva du kan ta med deg. Du finner også en oversikt over de rettigheter du har som pasient. Visste du forresten at man går på sykehusskole om man er innlagt på sykehus?

Les mer

- Jeg synes det er vanskelig å takle vonde følelser

Trist gutt (colourbox.com)

Jeg synes ikke det er så lett hele tiden. Noen ganger føler jeg at jeg er deprimert, men jeg tror kanskje jeg er lei meg. Hvordan skal jeg klare å komme meg ut av en vond følelse?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser