Hopp til hovedinnholdet

Jeg kutter meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har kuttet meg selv et par ganger, den første ganger var det om trent 20 stk men de ble borte etter noen uker. Da sa jeg det til pappa, og lovte at jeg ikke skulle gjøre det igjen. Men det gjorde jeg og nå kutta jeg meg i går på innersiden av det ene beinet og yttersiden av den andre. Bare fire begynte så vidt og blø ikke mye trengte ikke og tørke liksom men man kunne se bittelitt blod. I dag er de tydelige røde strekker de var røde i går og men da var de mere hovne ish. Kommer disse til og gå bort? Hvor lang tid ca? Burde jeg si det til pappa selvom han blir lei seg eller burde jeg la være? Takk for svar❤️

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår, ut fra det du forteller her, at du har det vanskelig, og at du kutter deg. Det er bra at du har fortalt at du kutter deg til pappaen din. Gjennom det viser du at du har tillit til pappaen din, og det er bra at han vet dette fordi da kan han hjelpe og støtte deg. Du må derfor si til pappaen din at du har kuttet deg igjen.

Kutting kan føre til arr. Mange kutt gror og gir ikke arr, men noen ganger blir det arr fordi det er dype kutt som går ned i lærhuden, som er hudlaget under overhuden, se artikkel. Hvor lang tid det tar før kutt blir borte vil være avhengig av hvor dype sårene er, og om det eventuelt blir infeksjon i sårene. I løpet av en til to uker vil kutt som ikke er dype være borte, men ved dype kutt ser man arr i lang tid.

Mitt viktigste råd til deg er at du bør snakke med pappaen din, og du bør få hjelp fra fastlegen eller helsesøster til å finne ut hva det er som er vanskelig i livet ditt.

Ofte handler kutting om at noe er vondt i livet.

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Har du arr?

Arr på en arm (colourbox.dk)

Ett arr, mange arr, dype arr, grunne arr. Hvordan vil de bli og hva kan gjøres?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser