Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger hjelp av en psykolog.

Jente 15 år
 

Spørsmål

I løpet av årene har jeg blitt mobbet pga jeg stammer, vært sjenert, besvimte ofte og vært ensom. Folk lagde en sketsj av meg på barneskolen som sårte meg veldig. Venner har forlatt meg og mobbet meg pga de ville henge med noen som var "kulere". Har drevet mye med selvskading, spesielt i år. I fjor når jeg var 14 møtte jeg en gutt som var 16 som ville bli sammen med meg. (Over nett) når vi møttes så voltok han meg nesten, han rørte på meg på puppene og fitta og jeg prøvde å hardt jeg kunne å komme meg unna, han tvang meg til å være sammen med han i ca 4 måneder. Det sluttet når jeg fant en annen gutt som var 16 som klarte å skremme han bort. Men han tok jomfrudommen min og møtte meg ikke siden. Gjorde jeg mer selvskading. Jeg sa aldri i fra til noen, har bæret på sorgen lenge. Har det vanskelig på skolen, blir mobba av de jeg kaller "vennene mine". Vet ikke hvordan jeg får en psykolog.Vil ha hjelp av en pskokolog med alt dette. Og vil ikke at foreldrene mine skal vite noe uansett hva.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 15 år.

Takk for at du skriver til ung.no.
Ut fra det du forteller her forstår jeg at du har det vanskelig, og at du har oppevd mange ting som gjør at du nå sliter. Det er derfor flott at du nå tenker at du vil ha hjelp. 
Du beskriver at du har blitt mobbet av "vennene" dine, og det er vondt. Mobbing gjør at mange ungdommer sliter, slik du forteller om, og det er viktig at ungdom som blir mobbet tør å si i fra, samt at de som er vitne til mobbing sier i fra til voksne for å få slutt på mobbingen.  

Jeg håper at du sier i fra hvis noen mobber deg nå. Skolen har et ansvar for at elever har et godt skolemiljø, og det betyr, blant annet, at man ikke skal oppleve mobbing på skolen.

Du forteller også her at du traff en gutt på nettet som nesten voldtok deg, og som tvang deg til å være sammen med ham. Det var sikkert en vanskelig tid for deg, og kanskje en av grunnene til at du selvskadet deg? Så traff du en annen gutt som heller ikke var så bra for deg, og det er fornuftig at du får bearbeidet de opplevelsene du har hatt i forhold til mobbing og de guttene du har vært sammen med. 

 

For å komme i kontakt med en psykolog kan du kontakte fastlegen, og få en henvisning til Barne - og ungdomspsykiatrisk poliklinikk, BUP. Noen kommuner har ansatt psykologer, og du kan også snakke med helsesøster for å finne ut om din kommune har en psykolog du kan snakke med.

Du sier at du ikke vil at foreldrene dine skal vite at du snakker med en psykolog, og det kan jeg forstå, men det er viktig at foreldre vet at ungdommen deres sliter. Foreldre trenger ikke vite alt, men at de vet at du har det vanskelig vil gjøre at de kan støtte og hjelpe deg.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser