Hopp til hovedinnholdet

Hun føler seg utstøtt av familien og vil bort.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vil ikke bo hjemme mer ... Er jo bare 14 så jeg har ingen steder å gå :/ Siden 7.klasse har jeg villet bli adoptert og hvorfor skal jeg fortelle nå! I slutten av 6.klasse begynnte jeg å føle meg litt utstøtt av familien. Det klarte jeg å leve fint med frem til slutten av 7.klasse. Innen den tid hadde egt ting blitt mye verre. Jeg føler meg ikke velkommen i mitt eget hjem, foreldrene mine kjefter på meg av ingen til og søstrene mine sier stygge ting til meg ganske ofte :/ I begynnelsen av 8.klasse starter jeg med selvskading... Hvis det er noe spessielt jeg skulle sakt så er foreldrene mine de siste personene jeg ville snakket med.. Noen av mine venner vet mer om meg enn foreldrene mine .. Jeg føler jeg har mistet respekt ig tillit til mine egene foreldre :( akuratt nå føles det som om foreldrene mine er 2 ekstra personer som jeg deler hus med! Jeg vil egt bare vekk herifra så fort som mulig.. Hjelp?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no.

Det høres ikke ut som at du har det bra. Selvom de tingene du beskriver her er relativt vanlig for mange ungdom å kjenne på, så er det din opplevelse av det som avgjør alvorlighetsgraden. Dersom du opplever at det ville vært best for deg å ikke bo med familien din, så er det en ganske alvorlkig følelse tenker jeg. Og den er det verdt å ta på alvor. Det er ikke sikkert at det blir sånn som du ønsker, men dersom du gjør noe med situasjonen din, og snakker med noen for å få hjelp, så vil du sannsynligvis ihvertfall få det bedre.

Jeg tenker at det er ihvertfall to måter du kan gå fram. Den ene veien å gå er å snakke med helsesøster på skolen din, eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Fortell helsesøster hvordan du har det hjemme, og be henne hjelpe deg. Hun kan enten snakke med foreldrene dine sammen med deg, eller alene, eller hun kan også hjelpe deg å snakke med barnevernet. Det andre alternativet er å selv ta kontakt med barnevernet. De kan også snakke med deg på samme måte som helsesøster. De kan hjelpe deg å snakk med foreldrene dine, slik at dere finner ut av en løsning som er god for begge parter.

Jeg ønsker deg lykke til! Du fortjener å ha det bra!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon