Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med sjalusi

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg og min kjæreste har vært sammen i snart 9 måneder og sliter veldig med sjalusi. Han har aldri gjort noe som skal gi meg sjalusi som jeg vet om hvertfall. Jeg ser det veldig klart å VET egentlig hva som skal til, men er det en feil situasjon så stopper fornuften totalt! Jeg kan si jeg blir sjalu av alt som har med jenter å gjøre. Det er ingen problem for meg at han er med venner så lenge det ikke er jenter innblandet. Jeg blir gal av det å han blir stresset av det. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal jobbe videre med det å han vet ikke helt hvordan han skal takle dette. Vi snakker sammen og blir veldig mye diskusjoner og krangler noe vi ikke vil ha noe av. Jeg trenger sårt hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Dette er en ting som er veldig vanlig i forhold. Jeg tror det er viktig her å identifsere; hva er det du er sjalu på og hva er det du er redd for? Gir han noen tegn som gjør at du har den uroen du går rundt med, handler det om deg selv at du er urolig inne i deg, eller at du er usikker på at du kunne gjort noe selv? Jeg tror du bør gi han litt mer ''space'' som man sier, jeg tror han kan komme nærmere deg hvis du gjør det. Det finnes mange hyggelige jenter der ute som IKKE er ute etter å ta kjæresten din og det er leit hvis han bare kan ha guttevenner fordi du er sjalu. Senere så kommer det til å være noen guttevenner du ønsker å ha kontakt med og da kan jo han dra inn att du var sjalu og ikke ønske det for deg. Jeg tror en av de viktigste tingene er å stole på hverandre i ett forhold og vise tillit og det kan bringe dere enda nærmere også. Vi har noen artikler under som kan hjelpe deg med dette. Ønsker deg lykke til! 


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Kristoffer blir sjalu og sint når kjæresten skal på fest

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Kristoffer er veldig glad i kjæresten sin Anne. I det siste har de gjort ting hver for seg, da føler Kristoffer seg utrygg og blir redd for å miste henne.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser