Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter psykisk og lurer på hva som skjer ved en innleggelse. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sliter psykisk og holder på bli innlagt på sånn sykehus for de som sliter psykisk eller hva nå dere kaller det for. Jeg lurer på hva slags konsekvenser jeg kan få for å ha hvert innlagt på et sånnt sted (rulleblad og det med skole). Jeg lurte på om du/dere kunne si litt om det sykehuset eller hva nå det er. Også er det et spesifikt spørsmål som jeg lurer på har man eget rom. Får man omgås med andre som er der?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg synes det er bra at du ønsker å finne mer ut av dette, du har sikkert lurt og tenkt mye på det den siste tiden. 

Mange sykehus har avdelinger hvor man overnatter, det er tilbud for dem som sliter psykisk og trenger ekstra hjelp for korte eller lengre perioder. Det finnes forskjellige typer avdelinger, noen er akuttavdelinger som tar imot personer som opplever svært store vansker eller en kraftig forverring av vansker, det kan for eksempel være hvis man kan være til stor skade for seg selv eller andre. Det finnes også flere typer avdelinger, noen der man har lengre og planlagte opphold, for eksempel for utredning eller behandling av vansker. Hvordan det er på denne avdelingen og hvor mye man omgås andre, kommer litt an på hvilken type avdeling man er på. Hvis du skal inn på en avdeling, er det lurt hvis du kontakter dem og sier du ønsker å få mye informasjon på forhånd. Den personen du har kontakt med skal kunne hjelpe deg med å finne mer ut av dette. 

Å ha vært gjennom en innleggelse fører som regel ikke til konsekvenser for skole senere eller andre ting i livet. Den behandlingen man får der dokumenteres i en journal, men denne journalen er underlagt taushetsplikten og de opplysningene som står der, skal ikke komme til andre enn den det gjelder, foreldre hvis man er under 16 år og helsepersonell man har kontakt med i den aktuelle perioden. 

Jeg håper dette svaret var litt til hjelp for deg, legger også ved noen artikler under som kan ha nyttig info. Ta godt vare på deg selv, håper du får god hjelp framover! Lykke til!

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykiske plager og lidelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykiske plager og lidelser