Hopp til hovedinnholdet

Når jeg leser serier så har jeg et ønske om at de skal dø eller nesten dø, er det noen galt med meg, er jeg en psykopat?

Jente 14 år
 

Spørsmål

For så lenge jeg kan huske, har jeg alltid hatt de samme tankene før jeg legger meg. Jeg tenker alltid at favoritt karakterene (var meg i en periode) mine nesten dør, men overlever og alle blir glade...ect, men i serier så har jeg på en måte et underliggende ønske at de skal dø eller nesten dø, er det noe galt med meg, er jeg en psykopat eller noe? Liker også å lese triste fanfictions... Takk for svar,

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ut fra spørsmålet ditt så forstår jeg det slik at når du ser serier og leser bøker så ønsker du en dramatisk slutt der alle dør eller nesten dør. Jeg tenker at det ikke er noen galt med deg og at dette ikke gjør deg til en psykopat.

I serier og bøker vil du finne mange historier som ender dramatisk, trist eller lykkelig. Noen liker å lese triste bøker som de kan gråte av. Andre liker serier og bøker som har en lykkelig slutt. Det som vi leser og ser berører oss på ulike måter. Det er ulike følelser som blir berørt hos den enkelte. Fortsett og velg serier og bøker som du liker!


Ønsker deg lykke til.

Legger ved noen artikler under svaret som du kan lese!

 

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

- Det føles noen ganger som om jeg ikke vil leve mer

Jente fortviler (colourbox.com)

Mange ganger har jeg kuttet meg selv, fordi livet ikke er verdt å leve. Jeg har mange drømmer og det er mye jeg vil oppleve, men det meste av tiden, har jeg bare kjedet meg. Ingenting å gjøre på.

Les mer

- Jeg synes det er vanskelig å takle vonde følelser

Trist gutt (colourbox.com)

Jeg synes ikke det er så lett hele tiden. Noen ganger føler jeg at jeg er deprimert, men jeg tror kanskje jeg er lei meg. Hvordan skal jeg klare å komme meg ut av en vond følelse?

Les mer

Ser du for mye på TV og serier?

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her er rådene for deg som bruker for mye tid foran tv, data eller mobil.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser