Hopp til hovedinnholdet

Hvem kan jeg snakke med på skolen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på noe. Jeg har gjerne kunne tenkt meg å snakke med noen på skolen, om en del ting, men den første og eneste gangen jeg var hos helsesøster, følte jeg at jeg ikke kom så godt overens med hun, noen andre jeg kan snakke med på skolen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver ikke hva det er du ønsker å snakke om. Er det i forhold til skole eller andre sosiale saker kan du ta kontakt med kontaktlærer, sosiallærer eller rådgiver på skolen og snakke med dem.

Er det saker om helsen din kan du ta kontakt med fastlegen. Du kan også bruke helsestasjon for ungdom i kommunene der du bor. Der er det helsesøster, lege og ofte psykolog. Du kan også ringe til alarmtelefonen eller andre hjelpetelefoner og snakke med noen der. Legger ved linker under svaret som du kan lese.


Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Taushetsplikt i skolen

Taushetsplikt i skolen

Mange lurer på dette med taushetsplikt på skolen. Hva er det egentlig, hvem har taushetsplikt, og hva betyr det i din skolehverdag? Her er en oversikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser