Hopp til hovedinnholdet

Jeg får fysisk vondt av å tenke for mye.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Kan '' overthinking '' forårsake fysisk smerte? Ofte hvis jeg tenker veldig mye på noe, pleier jeg å få vondt i magen. Hva kan jeg gjøre sånn at jeg slutter å tenke for mye, eller få smerten/ubehaget vekk? Takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 16 år.

Takk for at du skriver til oss.

Jeg forstår, ut fra det du forteller, at du tenker mye, og at du da kan få fysisk vondt. Dette vil jeg tro at en del ungdommer kan kjenne seg igjen i. Når man tenker mye på en ting kan det være noe som er vanskelig, vondt eller utfordrende. Tankene kan rett og slett bli plagsomme, og man kan, for eksempel, kjenne at man får vondt i magen av det.

Tankene er nært knyttet sammen med følelsene våre. Derfor kan tanker skape både fysisk og psykisk smerte. Når man opplever å ha tanker som tar mye energi og fører til at man får vondt kan det være en ide å snakke med noen. Det kan vær foreldre, venner eller helsesøster, for å nevne noe. Ved å dele tankene med noen vil man ofte oppleve at man kan få nye eller andre tanker, og at man ikke føler seg alene om det man opplever.

Noen synes også at det kan hjelpe å skrive om tanker man har. Andre kan ha nytte av å få fokus bort fra tanker ved å høre på musikk, eller å se på film. Det å gjøre noe hyggelig med familie eller venner er, som oftest, en fin måte å få tankene over på noe positivt.

Jeg vil råde deg til å snakke med, eksempelvis, helsesøster for å lære hvordan du kan håndtere tankene dine.

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser