Hopp til hovedinnholdet

lurer på om jeg holder på å utvikle bipolar lidelse

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, lurer på om jeg kanskje begynner å utvikle bipolar lidelse eller om jeg kanskje har det allerede. I over halvannet år nå har jeg hatt en rekke depresive episoder der jeg har følt meg helt på bånn og som oftest har vart i en uke eller to og som kommer igjen hver månede. Jeg har også hatt noen episoder der jeg plutselig har veldig god selvtillit og et veldig bra selvbilde, men disse episodene varer ikke lenger enn et par timer som oftest. Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

takk for at du skriver til oss! Du forteller at du har begynt å kjenne deg helt på bånn i perioder på en til to uker hver måned. Innimellom er du oppstemt og glad, men det varer ganske kort. Du lurer på om du kan ha bipolar lidelse, eller at du er i ferd med å utvikle denne sykdommen.

Hvis vi skulle gi et godt svar på det, måtte vi bli litt kjent med deg og din situasjon. Vi måtte også stille spørsmål på bestemte måter, for å sjekke om måten du har det på fyller kriteriene for bipolar lidelse.

Vårt råd til deg er å snakke med foreldrene dine, og/eller noen andre voksne du stoler på. Da kan du sammen med noen du kjenner (og som kjenner deg) vurdere om du bør oppsøke fastlegen, og evt. få henvisning til BUP (eller evt. til DPS hvis du snart er 18 år). Hvis du er veldig plaget av periodene når du er på bånn, og hvis det går ut over din evne til å fungere i hverdagen, er det lurt å søke psykisk helsehjelp.

 

 

Hilsen teamet på RBUP

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser