Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bare ha et liv med en grei familie og venner og en super skole. ikke være deprimert heletiden

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er nettopp begynt i 8 klasse og jeg har det ikke så bra! Jeg elsker skolen og er kjempe glad i å lære og være blant de som er glad i meg og de jeg er glad i. Men hjemme så er vi en rein jente familie ( pappaen min er død) så vi er 3 jenter og vi er veldig glad i hverandre men det er ikke altid så lett å forstå hverandre! Vi krangler ofte siden vi ikke altid er enig, men noen av vennene mine trodde jeg var ekte men de har aldri vært det det eneste de tenker på er popularitet og videre jeg vil bli kjent med de nye elevene men det går ikke Pga de er så "populære" og vil bare henge med de de kjenner:( det gjør alt mye være jeg er egentlig veldig deprimert fortiden, jeg vil bare ha noen å snakke med. JEG VIL HA EN GOD VENN men det finner jeg jo aldri jeg har blitt lurt å brukt av mange og nå er jeg lei. Jeg vil bare ha et liv med en grei familie og venner og en super skole. ikke være deprimert heletiden Pga noen venner:(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg har lest ditt spørsmål og ser du er fortvilet over ikke å ha ekte gode venner, du ønsker at alt skal være greit på skole og hjemme. Stemmer det?

Har du fortalt til noen hvordan du har det?  Dersom ikke, kan det være godt å lufte tankene med en på samme alder eller med en voksen.

Du beskriver deg selv som deprimert og jeg tenker da at det kan vær lurt å ta kontakt med helsesøster på skolen der du går. Hun kan du fortelle hvordan du har det, hun kan lytte til deg event gi deg råd på veien videre. Dersom hun vurderer at du trenger ytterligere hjelp kan hun være behjelpelig til å henvise deg til andre.  Når det gjelder venneproblemet ditt, kan det være hun har gode råd som du kan ta med deg videre. Håper dette kan hjelpe deg litt videre.

Du kan ringe Kors på halsen-telefonen om du vil snakke med noen, tel: 80033321 

Ønsker deg lykke til.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

- Jeg krangler og slåss med søsteren min

Jenter krangler (colourbox.com)

Jeg er en jente på 16 år, og en søster på 14. Jeg å søsteren min krangler, det gjør vel alle søsken? ihvartfall, når vi krangler så blir det ofte til at jeg slår og sparker henne og motsatt! Men når mamma kommer hjem er hun ALLTID først til å gå å sladre til mamma!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise