Hopp til hovedinnholdet

Jeg selvskader meg.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg visste ikke hvilken kategori i skulle ta dette i, og dette var det beste i fant. I er en selvskader og i kutta ganske dypt og dagen etter så så i sånne kuler liksom, som e inne i kutta mine. Og i lurer på hva det e? Takk for svar❤️

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 14 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår, ut fra det du forteller at du selvskader deg, og jeg tenker at du har det vanskelig. Selvskading er et tegn på at man har det vondt, og at man sliter. Jeg vil derfor råde deg til å få hjelp, hvis du ikke får det.
Du kan få hjelp ved å snakke med fastlegen, eller helsesøster.

Det å kutte dype kutt kan være veldig alvorlig. De dype kuttene kan gjøre at du må på sykehus, og dype kutt vil skape arr.

Jeg kan ikke med sikkerhet si hva kulene du så i arret var, men hvis det var et dypt kutt kan det han vært størknet blod, men dette blir bare gjetting. Når man kutter seg skader man huden. Dette skaper bløding, og etter skaden prøver kroppen å reparere seg selv, og da er det kanskje denne prosessen du har observert.

Håper dette ga deg svar.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Har du arr?

Arr på en arm (colourbox.dk)

Ett arr, mange arr, dype arr, grunne arr. Hvordan vil de bli og hva kan gjøres?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser