Hopp til hovedinnholdet

Jeg tenker ofte på å ta mitt eget liv. Jeg trenger hjelp. Hva kan jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei jeg er en jente på 15 år, jeg vet ikke hva jeg sliter med, om jeg har angst eller hva det er. jeg har hele livet slitt med at jeg ser for meg forferdelige ting, når jeg var liten, kanskje fem år, begynte jeg å se for meg at min pappa ble drept, og siden 8. (går i 10. nå) har jeg følt at noen skulle komme å ta meg, jeg ser for meg at jeg selv blir voldtatt hver eneste dag, jeg blir stresset med en gang det er for mange mennesker i et rom, og jeg klarer så vidt å være sosial lengre. jeg pleier og å se for meg at noen bryter seg inn i huset når jeg er alene hjemme (som jeg er nå) jeg er utrolig redd og vet ikke hva jeg skal gjøre. jeg har blitt utsatt for flere overgrep og jeg venter bare på neste, hver eneste dag er jeg redd for å bli voldtatt og drept. dette er det ikke en levende skjel som vet om. jeg tenker ofte på å ta mitt eget liv for å slippe unna dette, jeg trenger hjelp, hva kan jeg gjøre? jeg stoler ikke på noen av lærerne på skolen og ikke helsesøster, ikke familie heller.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål.

Du skriver at du er veldig redd og at dette er noen du har vært i flere år. Jeg forstår det slik at du har blitt utsatt for flere overgrep og bare venter på det neste. Du skriver at du er redd for å bli voldtatt og drept. Det er ikke greit at du har det slik som du har det nå. Det er viktig at du får god hjelp! Forstår at det kan være vanskelig, men det er viktig at du tar tak i situasjonen din nå. Ta det første steget for å få det bedre i livet ditt. Det fortjener du!

Du skriver at du ikke stoler på lærerne eller helsesøster på skolen. Jeg tenker at det beste for deg nå er å ringe til en hjelpetelefon og snakke med noen der som kan hjelpe deg med å sortere tankene dine. Det kan være en god start til å få hjelp til å bedre din situasjon. Hjelpetelefonene er gratis.

Alarmtelefonen for barn og unge 116 111

Noen barn opplever omsorgssvikt, overgrep og vold.  Ring Alarmtelefonen, de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil! Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene åpne hele tiden.

Du trenger ikke å si hvem du er. Du kan være anonym, men du får personlig veiledning i hva du kan gjøre.

Du kan også snakke med fastlegen din eller ta kontakt med helsestasjon for ungdom i kommunen din. Helsestasjonen for ungdom er et gratis tilbud i kommunen du bor i. Se på kommunens nettside når den er åpen.

Ønsker deg alt godt!

Legger ved noen linker under svaret som du kan lese.

 

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst