Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre? Jeg vil fikse det

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har store problemer som fører til selvmords tanker og depresjon.For ett par år siden holdte jeg på med en gutt.Vi holdt rundt hverandre og masse andre ting som "kjærester" gjør. Det var veldig mye av og på og vir kranglet en del. Jeg trodde han faket alt så jeg bwgynte å snakke med bestevennen hans. Jeg tror jeg såret han noe som jeg ikke så før ett år etter vi sluttet. Vennene mine sier at jeg såret han firdu jeg likte bestevvennen hans, men senere så forsto jeg at jeg hadde likt han jeg holdt på med fra starten. I ett år har jeg prøvd og snakke med han og prøve å få ordnet opp, men han bare går forbi, ignorerer og når jeg prøver å stoppe han så bare går han. Han sender til og med melding til vennene sine og ber de komme og hjelpe han.Han vil virkelig ikke snakke med meg og jeg er ikke hundre prosent sikker på grunnen,og noen ganger lurer jeg på om det var ekte eller om han faket hele greia. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre fordi jeg savner han mye og jeg vil få fikse opp...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Når det gjelder hvordan du har det ibland og det du beskriver så er det viktig at du søker hjelp hos noen som du kan prate med. Vi har en oversikt over hjelpetjenester du kan kontakte, og noen av dem er åpne døgnet rundt også. Du kan også snakke med helsesøster på skolen eller oppsøke en helsestasjon. 

Så når det gjelder spørsmålet ditt om hva du skal gjøre nå: Hva med å sende han ett brev med hva du tenker og føler og hvordan ting ser ut nå når du ser det i perspektiv? Det er vanskelig å vite om han faker eller om han føler det på den måten, men uansett så tror jeg det kan hjelpe både deg og han å snakke om det eller at du ihvertfall får kommunisert det på en måte. Det kan være at han ble såret av at du snakket med vennen hans, men det kan være at dette også var i ett (ubevisst) ønske om at du skulle forstå han bedre og din relasjon med han. Uansett, så det at du prøver å snakke med han viser ihvertfall at du gjør en innsats. Om han ikke vil ha noe med deg å gjøre, gi han litt pusterom, og kanskje han oppsøker deg igjen. Men send det brevet, enten håndskrevet eller på mailen hans, slik at han kan lese det i rolige omgivelser og være alene med tankene sine. Du kan også be han om å svare deg eller uttrykke ønske om å snakke ut om dette, slik at dere begge kan legge det bak dere. Ønsker deg lykke til, og håper du får det bedre. Les artiklene under, de kan hjelpe deg. 

Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser