Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en gutt på 13 år som har ADD. Jeg sliter med å øve til prøver pga. alle forstyrrelsene på skolen. Det er spesielt lyd som forstyrrer.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, eg er en gutt på tretten år. Eg har problemer med og øve til prøver. Eg har diagnosen ADD. Eg lurte bare på om noen tips til øving av prøve. Eg sliter på skolen pga Lyd, eg blir veldig sliten av masse lyder. Plis hjelp meg. Hilsen gutt på 13 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Gutt 13 år. Takk for at skriver til oss i Ung.no

Du skriver at du har diagnosen ADD og derfor har vansker med konsentrasjon. Dette påvirker læringen på skolen da det er mye lyd og støy. Jeg synes det er bra du ber om hjelp. Det er å ta ansvar for egen læring. Du virker som en moden gutt på 13 år.

Min anbefaling er at du får mulighet til å sitte i et eget rom under prøver. I timene er det fint om det er få elever i rommet der du er. Det er også mulig å bruke ørepropper eller headset (med din valgte musikk på). Det er selvfølgelig viktig at læreren klarer å holde ro på alle elevene. Dette er tiltak som er satt i gang på den skole der jeg jobber som helsesøster til de som har det som deg. Hør med læreren om dette er tiltak som er mulig å la seg gjennomføre på din skole. Det kan også tenkes at din lærer har flere gode ideer. Tenk også ut hva du tror hjelper, ofte vet man best selv.

Du må da snakke med læreren din, eller at dine foreldre gjør dette. Din lærer har plikt til å hjelpe slik at dette blir så bra som mulig.

En del elever må allikevel jobbe litt ekstra hjemme med leksene. Her har du artikler som gir deg informasjon om hvordan lese godt til prøver.

Ta også kontakt med ADHD foreningen. Der kan du lære mye om ADD.

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Studieteknikk - Hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser