Hopp til hovedinnholdet

Vennen min har det veldig vanskelig.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en venn som har det veldig vanskelig Nå, han har veldig masse forkjellige sykdommer, som som anorexia,ADHD, allergianfall og masse annet. Også blir han itileg mobba på skolen fordi han er så utrolig tynn og faren hans er i fengsel, men han har en stefar som ikke er så serlig grei mot han, og behandler han som søppel, og moren bryr seg ikke så veldig. Han tror også han er gay fordi alle rundt han sier han er det, men han er ikke det! De andre får han til og tro at han er det, når han ikke er det, for jeg kjenner mange som er gay. Men jeg vil så gjerne hjelpe han. Men det er veldig vanskelig når han ikke klarer g stole på så veldig mange og driver og selvskader seg selv og har prøvd selvmord mange ganger!! Hvordan skal jeg hjelpe han? Tusen takk for svar på forhånd Klem

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.

Takk for at du skriver til oss.
Vennen din er heldig som har deg som bryr deg.
Du skriver her at vennen din har det veldig vanskelig, og at han, blant annet, opplever å bli mobbet.

Hvis han ikke selv sier i fra om at han mobbes så kan kanskje du si i fra til en voksen om dette?

Det må være veldig vondt å ha det slik denne vennen din har det. Hvis foreldrene til denne gutten ikke bryr seg om ham så bør kanskje Barnevernet se om det er snakk om omsorgssvikt?

Det høres ut som at vennen din sliter og har det vondt, og det kan være grunnen til at han selvskader seg og har prøvd å ta selvmord flere ganger. Dette er svært alvorlig, og vennen din må få hjelp.

Jeg håper at noen voksne vet om at han har prøvd å ta selvmord? Hvis ikke bør du si i fra til, eksempelvis, helsesøster.

Du bør ikke holde på dette som en hemmelighet.

Det er viktig at vennen din får hjelp. Kanskje kan du følge ham til helsesøster?

Du kan fortsette å bry deg om vennen din, støtte ham, lytte til ham, og finne på hyggelige ting sammen med ham. Videre kan du si i fra til voksne hvis du opplever at vennen din blir mobbet.

Jeg håper at vennen din kan få hjelp, slik at han får det bedre.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser