Hopp til hovedinnholdet

Jeg husker ikke noe jeg lærer, hva kan ha skjedd med meg?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vet ikke hvor gamle lillebrødrene mine eller foreldrene mine er. Jeg vet hvor gammel halvbroren min er da. Jeg husker ikke noe jeg lærer. Jeg kan liksom ikke huske noe! Har det skjedd noe med meg som gjør at jeg glemmer veldig fort? Er jeg skada på en eller annen måte? Det kan jo ikke være normalt å ikke kunne alderen på de man bor med? Jeg har glemt så mye i år så det er helt sykt! Skjønner hvorfor folk spørr om jeg er dum noen ganger, men ler av det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Du skriver at du strever med å lære og huske ting, og at dette har begynt å bekymre deg mye nå. Jeg kan forstå at dette må være strevsomt og at du har mange spørsmål rundt dette. Da er det bra at du skriver til oss, og jeg tror også det er lurt at du finner mer ut av dette.

For å finne ut mer av hva som gjør at du har det sånn, bør du snakke med en voksen som kan hjelpe deg. Har du forsøkt å delt bekymringene du har med foreldrene dine? Hvis du forteller dem at du strever med dette og at det bekymrer deg, kan de hjelpe deg med å kontakte noen. Der kan for eksempel snakke med lærere eller rådgiver på skolen, eller kontakte PPT der du bor. Dere kan også bestille en time til fastlegen din, legen kan vite hva som kan være lurt å gjøre for deg videre.  

Hvis du ønsker å gå til en voksen selv, kan du snakke med kontaktlærer eller en annen voksen på skolen, eller gå til helsesøster. De kan hjelpe deg med å finne mer ut av dette. 

Jeg håper du vil søke hjelp og at du finner ut av dette. Ta godt vare på deg selv og lykke til videre!

 

Hilsen psykologen 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Du har rett på tilpasset opplæring

skoleskilt (colourbox.com)

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser på? Eller kanskje du er blant dem som føler at du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra, for du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

Les mer

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PPT skrevet på ei tavle (colourbox.com)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser