Hopp til hovedinnholdet

Jeg glemmer hva jeg skal si midt i en setning. Kan dette være en hjernefeil?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er utrolig fjern hele tiden. Når noen snakker til meg sier jeg ofte "hæ" og jeg følger ikke så godt med på noe. Jeg sliter ikke med konsentrasjonsproblemer på skolefronten men når jeg snakker med venner så glemmer jeg ofte hva jeg skal si midt i en setning eller så forteller jeg en upresis ting som egentlig ikke gir mening. Hvis jeg skriver melding mens jeg tenker på noe så kan det jeg tenker på ofte bli skrevet ned uten at jeg tenker over det. Kan dette være en hjernefeil?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du glemmer lett og opplever deg selv som fjern. Jeg forstår at du har dette problemer når du er sammen med venner, men ikke når du driver med skolearbeid. Det er fint at det går greit for deg å konsentrere seg i forhold til skolearbeid. Forstår at det kan oppleves litt rart å gjøre noen som du ikke husker at du har gjort. Det som er greit å vite er at det er mange som har denne opplevelsen.

Kanskje det er slik at du bruker mye energi på skolen og trenger å slappe helt av i fritiden din. Stress kan også gjøre at en glemmer lettere og ikke greier å være tilstede i øyeblikket. Da er det ofte slik at en starter å tenke på noen annet enn det en driver med. Så kommer en tilbake til det en gjør og blir overrasket over seg selv. Akkurat slik du beskriver når du skriver en melding mens du tenker på noe annet.


Jeg legger ved noen artikler du kan lese under svaret.

Ønsker deg alt vel.

 

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser