Hopp til hovedinnholdet

Ho legger ofte ut stygg og ekle bilder av meg på instagram profilene sin og tagger meg slik.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, har en venn. Ho legger ofte ut stygg og ekle bilder av meg på instagram profilene sin og tagger meg slik. Eg har bett ho hundre tusen ganger om å slutt. Ho hakker i tillegg alltid ned på meg spesielt når ho ser at eg sliter som mest. Eg har snakk med ho fleire gang og prøvd og få ho til å slutt. Det ende berre med at ho sier det til andre. Kva kan eg gjør? Eg vill ha en slutt på det. Har ingen andre venner som eg kan gå til og sist gang eg sa det til en lærer ringt ho rett hjem og forklarte og spurte og gravd. Veit virkelig ikkje kva eg skal gjør det er ingen eg lenger klarer og snakke med og stolerpå. Pliiiiis svar kjap Hilsen ei rådvill og lei jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg syns du skal snakke med foreldrene dine om dette, eller en annen voksen, som en kontaktlærer eller helsesøster, hvis du ikke vil snakke med foreldrene dine. Dette er en litt vanskelig sak så det er best å involvere voksne.

Det dere deretter kan gjøre er å rapportere alle bildene hun publiserer av deg til Instagram, og be om at de slettes. Men, den beste løsningen er å få henne til å slutte å legge ut bilder av deg, og da bør du som sagt involvere voksne.

Du kan også lese artiklene under svaret, og vise henne hva som er reglene for å legge ut bilder på nettet.

Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett