Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir fortiden fort sur og irritert. Slik har det ikke vært før. Det er en lærer som gjør skoledagen ille for meg. Hun er frekk og gir meg kun 3ere. Jeg føler jeg ikke klarer meg på skolen, vil droppe ut.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg blir skikkelig fort irritert. Jeg tåler ikke for eksempel ikke at noen tygger/svelger høyt i nærheten av meg. Det er spesielt når jeg er med familien. Og hvis jeg er på skolen og hvis læreren avbryter meg eller gjør noe frekt blir jeg sur og det er egentlig ganske ille. Jeg har ikke reagert sånn før og det er egentlig ganske ille. Det er bare en lærer jeg føler et sinne mot og hun gjør egentlig skoledagen ille for meg. Jeg har henne mandag, onsdag og fredag og hvis jeg leverer inn noe vil jeg egentlig ikke ha igjen det jeg leverer fordi jeg får egentlig bare en 3'er av henne og hun er skikkelig frekk med kommentarene sine. Da vi skulle ha en debatt prøvde jeg å gå utenfor min komfortsone å delta, men hun bare avbrøt meg. På grunn av henne føler jeg at jeg ikke klarer meg på skolen og vil helst bare droppe ut.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 15 år. Takk for at du skriver til oss i Ung.no

Du reagerer ofte med å bli i dårlig humør og spesielt er det familien og en lærer som provoserer deg. På grunn av læreren føler du nå at du ikke klarer deg på skolen og har lyst til å droppe ut.

Det er bra at du ønsker hjelp til å finne en løsning på dine utfordringer. Det kan virke som du har kommet opp i en situasjon som du ikke har opplevd før. Du er 15 år og trolig midt i puberteten. Det er vanlig at man da får sterke følelser som man ikke tidligere har hatt. Dette skyldes hormoner i kroppen. Her kan du lese litt om puberteten slik at du forstår dine egne reaksjoner bedre. Det er helt typisk å reagere negativt på små ting som foreldrene gjør.

Dine følelser bør tas alvorlig. Dine opplevelser er sanne for deg. Mine anbefalinger er at du snakker med dine foreldre om hva du synes om denne læreren. La dine foreldre lese kommentarene som læreren skriver. Sammen bør dere be om et møte med denne læreren og rådgiver/avdelingsleder. Noter ned alle episodene du synes har vært ubehagelige og frekke. Finn frem også kommentarer fra dine andre lærere som du mener er mer sympatiske. Forklar at på grunn av denne læreren får du en følelse av å ikke klare deg på skolen og ønsker å droppe ut.

Lærere har plikt til å legge til rette for at du trives. Du har rett til et godt skolemiljø.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Slik klager du på karakteren

Tall 1-3 tegnet i sanden (colourbox.com)

Misfornøyd med en karakter? Husk at du kan klage på både standpunktkarakterer og eksamenskarakterer. Hvilke frister gjelder og hvordan skal du gå fram?

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser