Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min har et sinneproblem, er det mulig å hjelpe ham på noe vis?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, kjæresten min har ett sinne problem. Han blir kjempe sur for de minste tingene og spesielt når han har drukket alkohol. Alle vennene mine lurer på hvordan jeg klarer å holde ut med han sånn som han er. Og han vet det selv også, men er det mulig å hjelpe han på ett slags vis? Orker ikke at han er så sint så ofte.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 og takk for at du skriver til oss!
Sinne er en følelse, og følelser i seg selv er ikke farlige. Vi kan alle kjenne på eksempelvis sinne fra tid til annen, i ulik grad. Det som er viktig er hvordan vi håndterer følelsene våre. Du skriver ikke hvordan sinne til kjæresten din kommer til uttrykk, men atferden hans (hva han gjør) når han blir sint slik jeg forstår deg, blir oppfattet som et problem både av ham selv, av deg og av vennene hans. Jeg legger ved noen artikler som jeg tror kan være nyttige. Det er først og fremst kjæresten din som må ta grep om sinneproblemet du beskriver, men kanskje kan disse artiklene være nyttige for dere begge.
 
Ta gjerne kontakt med oss igjen!
 
vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

Kristoffer blir sjalu og sint når kjæresten skal på fest

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Kristoffer er veldig glad i kjæresten sin Anne. I det siste har de gjort ting hver for seg, da føler Kristoffer seg utrygg og blir redd for å miste henne.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sinna
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sinna