Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil gjerne at folk legger merke til meg

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lenge nå følt meg egentlig ganske usynlig. Jeg har venner men er ganske sjenert og føler meg bare dom hele tiden. Hele tiden har jeg ønsket at folk skal merke meg, å tro att jeg er kul, artig og egentli bare en morsom person. Det har gådt litt langt, noen ganger tenker jeg att jeg vil knekke et ben for å få oppmerksomhet. Selfølgelig vil jeg ikke knekke benet med vilje, men vil bare at folk ska legge merke til meg .. :( Jeg vet ikke hva som er galt med meg, og tørr heller ikke snakke med noen om det. Sliter med en del andre ting og vil gjerne til en psykolog å snakke, men vet ikke om det koster penger, vet heller ikke hvordan jeg bestiller time osv.. Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Dette høres tungt og slitsomt ut. Vi ahr alle et behov av å bli sett og få bekreftelse. Så det er ikke rart at du føler sånn. Jeg tror en løsning kan være å jobbe med selvfølelsen og selvtillit, samtidig som at du gjør enkle tiltak slik at du ikke føler deg så ensom. Begge deler er beskrevet i artiklene under. Vær med mennesker som er deg nære, gjør ting som gjør at du har det bedre. Å være ute i frisk luft pleier også å hjelpe. Når det gjelder å oppsøke noen å snakke med eller psykolog så kan du først gå til helsesøster på skolen. På helsestasjon for ungdom skal de ha psykologer eller andre du kan snakke med, som er et gratis tilbud for unge mellom 13 og 25. Oversikt over helsestasjon for ungdom finner du under. Om du ringer inn dit kan du bestille time og få videre hjelp. Se artiklene under, og ønsker deg lykke til! 


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser