Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg hadde ei venninne som er 2 år eldre enn meg, og hun gjorde veldig mange ting bak ryggen min som jeg ikke visste noen ting om. Hun fikk meg til å bli forelska i enn på hennes alder, og det greide hun fordi hun sa at han likte meg veldig godt, og synes at jeg var veldig pen osv. På den tida gikk jeg i 8ende og de i 10ende. Det har gått ett år nå snart siden jeg utvikla følelser for denne gutten. Tingen er at hun løy om alt hun sa, hun løy om alle samtalene som hu sa hu "tyvlytta". Jeg trodde selvfølgelig på henne i den tiden, inntil jeg fikk hjerte mitt helt knust denne sommeren når ha sa at han "ikke bryr seg så mye om hva jeg føler for han". Men problemet er, at jeg utvikla utrolig sterke følelser for denne gutten, og jeg elsker han og jeg greier ikke å gi slipp på han, og det går utover skolen og alt. Det føles som om han er den rette for meg, jeg elsker han veldig mye, og når du først begynner å elske noen greier du aldri å gi slipp, vær så snill og fortell meg hva jeg skal gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Når det gjelder venninnen din anbefaler jeg deg å ha en ordentlig samtale med henne. Fortell at du ble veldig såret når hun lurte deg på denne måten og spør hvorfor hun gjorde det. Dersom hun ikke kommer med en god forklaring anbefaler jeg deg å prøve å finne nye venner. 

Når det gjelder denne gutten har du to valg: komme deg over han eller bli kjent med han. Dersom du velger number to må du finne en måte å ta kontakt med han på. Prøv å finne felles interesser og finn ut om dere har god kjemi. Har dere det kan du prøve å flørte litt og se om han gjengjelder flørtingen. Jo bedre du kjenner han jo lettere er det å vite om han liker deg eller ikke. Dersom du prøver å komme deg over han har jeg kan rekke tips:

 • Lytt til musikk som har betydning for deg. 
 • Les en bok eller se filmer som får deg til å gråte. 
 • Si til deg selv: "Dette kommer jeg igjennom". Prøve å kjenne at dette er en sannhet. Husk at andre mennesker har opplevd dette før deg. Smerten går gradvis over.
 • Prøv å tenk positivt på de tingene du fortsatt har. Dette kan f.eks være venner, familie, kjæledyr, hobbyer osv.
 • Når du har en av de tunge dagene: Prøv å gi deg selv en belønning istedet for å straffe deg selv. 
 • Prioriter deg selv. Ta vare på deg selv og skjem deg bort. Kvitt deg med forpliktelser som gjør ting vanskelig for deg. 
 • Gråt når du trenger det - enten du er alene eller sammen med andre. Gråt er bra for sjelen.
 • Når du ser forelskede par og synes synd på deg selv, prøv å snu tankegangen. Si til deg selv hva du også fortjener ekte kjærlighet. Si til deg selv at du er mer verdt og at du fortjener å oppleve kjærlighet. Vit at alle mennesker fortjener dette.
 • Gjør noe du ikke har gjort før, slik at du kan oppleve deg selv på en ny måte. Dette kan f.eks. være å treffe nye mennesker eller prøve en aktivitet du aldri har prøvd før. 
 • Gå ut på byen, dans, gjør noe morsomt. du trenger ikke å være lei deg hele tiden. Å tilbringe tid med andre som har det gøy kan hjelpe på ditt humør. Det kan selvfølgelig også føre til at du føler mer vemod, noe som er helt i orden. 
 • Lytt til andre som har eller har hatt kjærlighetssorg. Når du identifiserer deg med andre vil du se at du ikke er alene, og ensomheten blir lettere å håndtere.
 • Gå turer i naturen, vær oppmerksom på omgivelsene og pust inn den friske luften.
 • Vær masse sammen med dine venner.

Jeg legger ved et par artikler som du burde lese, lykke til!

Mvh. ungdomsredaksjonen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser