Hopp til hovedinnholdet

Kan du gi meg liste over de fem beste måtene å ta selvmord på?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Kan du gi meg en liste over de fem beste måtene å ta selvmord på?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål. 

Jeg kan og vil ikke gi deg svar på måter man kan ta livet sitt på. Vi som jobber i ung.no skal hjelpe ungdommer med å få det bedre, og vi tenker at det finnes håp og bedre løsninger. 

Jeg vet ikke helt hva som gjør at du spør oss om dette. Jeg lurer på om du kanskje har det tungt i hverdagen og at du tenker på å ta livet ditt. Hvis du har selvmordstanker, er det viktig at du snakker med en voksen om hvordan du har det, når man deler med noen blir det vonde lettere å bære.

Hvis du vil snakke med noen, kan du gå til en voksen i familien du har tillit til. Du kan også gå til fastlege eller legevakt. Ønsker du noen å snakke med helt anonymt, kan du ringe Hjelpetelefonen på telefonnummer 116 123.  

Ta godt vare på deg selv og lykke til videre!

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser