Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil huske mer av livet mitt.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg husker veldig lite fra livet mitt. Det er mer som en tykk tåke. Jeg vet at ting har skjedd, men jeg husker dem ikke. Vennene jeg har har jeg kjentlenge, så jeg har spurt dem om litt saker og ting fra livet mitt, men det er så frustrerende å ikke huske noe av det. Jeg har null problem med å lære meg fem minutters presentasjoner utenat, men å huske hva jeg hadde til middag for to dager siden er umulig. Og mamma og jeg diskuterte en gang hvor mange ganger jeg hadde vært hos en psykolog. Jeg kunne kun huske to, men visste at det var tre, men hun sa at jeg hadde vært der åtte ganger. Jeg sliter en del psykisk for tiden, og jeg har en følelse av at det har noe med fortiden min å gjøre. I følge hun ene venninna mi var jeg veldig mye alene. Og jeg vet at jeg hadde tøffe perioder. En venninne spurte om jeg ble mobbet (siden de jeg hang med ble hakka på) men jeg kan ikke huske det. Så, hva skal jeg gjøre for å huske mer av livet mitt? Føler det er viktig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 14 år.

Takk for at du skriver til ung.no.

Jeg kan forstå, ut fra det du forteller at det er vanskelig for deg å ikke huske ting tilbake i tid. Nå går du til psykolog, og da tenker jeg at du vil få hjelp til å huske. Det kan hende at hvis du kan klare å tenke mindre på det som har vært akkurat nå, slik at du ikke stresser for å huske så kan det hende at det vil hjelpe deg. Kan hende trenger tankene og kroppen din ro for å finne frem til det som har vært tidligere. Hvis du har opplevd vonde ting, som mobbing, kan det være sånn at kroppen din tenker at du ikke er helt klar for å tenke på dette nå. Når du er klar vil minnene komme. Du forteller også at du ikke husker ting som har skjedd noen dager tilbake i tid. Dette kan henge sammen med at du sliter en del psykisk nå, og da kan man ha problemer med å konsentrere seg og huske. 

Det er viktig at du også snakker med psykologen din om det at du sliter med hukommelse.

Jeg tenker at det er bra at du får hjelp, og du vil få det bedre.

 

Lykke til.

 

 

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser