Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å bli glad?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Før var jeg skikkelig skoleflink. Kom hjem fra skolen og gjorde leksene ferdig med engang. Nå har jeg ikke overskudd til å gjøre dette lenger. Jeg har alltid dårlige tanker om meg selv. Jeg føler at jeg ikke har noen "venner" som virkelig vil være med meg. Da fostersøsteren min måtte flytte var jeg veldig lei meg, men ingen av vennene mine var der for meg da jeg var lei meg. Det fikk meg til å ikke stole på dem. Jeg er nesten alltid alene, f og de tar aldri initiativ. Jeg er nesten aldri ordentlig glad, og føler meg veldig alene. Jeg prøver alltid å bli likt på skolen og hjemme, men føler meg bare avvist. Har følt dette lenge, helt siden i sommer. Hva kan jeg gjøre for å bli glad? Jeg vil ikke snakke med noen om dette, fordi ingen vet at jeg er lei meg nesten hele tiden.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du føler du ikke har så mye overskudd som før og du føler deg en del mer lei deg og ikke så inkludert av venner.  

Først har jeg lyst til å si deg at noe av det du opplever, er du ikke alene om.  Mange på din alder syns det er litt utfordrende fordi det er mye å gjøre, fordi man er i utvikling og kan bli litt mer trøtt og uopplagt av det og av å ha mye å tenke på.  Når vennene ikke viste deg så mye omsorg når du var lei deg, så forstår jeg at du syns det var litt dumt.  Det er jo godt å få omsorg og forståelse når man er lei seg.  -Men det er lurt å minne seg om at det nok ikke handler om deg.  Det kan være vanskelig å bry seg mye når man selv er opptatt av seg selv, slik mange er rundt deg nå.  De tenker kanskje heller ikke over at din sorg varer litt over tid, mens de tenker at det er over.

Hvis du tenker mye på at du ikke føler deg sett og inkludert og at du er lei seg, så kan det også forsterke den dårlige selvfølelsen du kjenner.  Du ber om råd for å føle deg bedre og mer glad.  For det først er jeg helt sikker på at det er mulig, men at det fortsatt vil svinge litt og det er greit å være forberedt på det og vite at det jo er normalt.  

Noen råd til deg om hvordan du kan prøve å tenke for å føle deg litt annerledes og bedre, finner du i artiklene jeg legger ved under.  Jeg vil også råde deg til å ta kontakt igjen med venner og selv være en hyggelig venn som bryr seg om andre, men også prøve å være deg selv og helt vanlig.  

Ha det godt! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser