Hopp til hovedinnholdet

Sliter med blant annet anoreksi og depresjoner.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 15 år gammel jente som sliter med blant annet anoreksi og depresjoner. For et par måneder siden ble jeg skrevet ut av en instutisjon fordi vekten min var tilnærmet normal igjen. Dessverre er alt annet like ille nå som hva det var før innleggelsen, og jeg merker at det ikke fungerer for meg å bo hjemme og gå på bup en gang i uken. Hvilke alternativer har jeg? Hva er kriteriene for re-innleggelse? Må man være sykelig undervektig for å få plass på et sted som capio, eller er ikke det et krav? Jeg klarer ikke å fortsette på samme måte som jeg gjør nå, og poliklinisk behandling er ikke nok. Hvilke muligheter har jeg da for hjelp? Takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du må bare forsøke å prate med behandlerne dine på bup om dette og evt. med fastlegen.  Du vil jo så gjerne bli frisk nå, og det er jo bra.  Si tydelig ifra at du gjerne vil legges inn igjen eller ha hyppigere hjelp på annen måte når du er på bup neste gang, eller bestill time hos fastlegen for en prat


Ha det godt!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spiseforstyrrelser og følelser

Jente ser bekymra ut (colourbox.com)

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser