Hopp til hovedinnholdet

Trenger noen godt råd om hvordan jeg kan hindre at karakterene styrer livet mitt.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 16 år som nettopp har begynt på vgs. På ungdomsskolen var jeg en av de som var best på skolen, og fikk bare 5'ere og 6'ere. Nå når jeg har begynt på vgs har karakterene stupt. Jeg vet at det gjør det for mange, men jeg takler det ikke veldig bra. Jeg har venner som bare får 5'ere og 6'ere selv nå etter at de har startet på vgs. Jeg går også på en skole med veldig høyt snitt. I tillegg til skole går jeg på håndball hvor det også er tidkrevende. Jeg sover dårlig og våkner og tenker at jeg burde gjøre skole. Selv om jeg jobber hardt tar jeg meg tid til å slappe av, men blir bare så utrolig skuffa når karakteren er dårlig. Trenger noen gode råd om hvordan jeg kan hindre at karakterene styrer livet mitt!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du går på videregående skole og at du opplever at karakterene dine stuper. Forstår at det kan være vanskelig når en er vant til å få gode karakterer.

Du forteller at du tar pauser og at du spiller håndball. Det er bra at du holder på med trening ved siden av skolen og det er flott at du greier å ta pauser og slapper av. Opplever du at håndball tar for mye av tiden din så må du ta et valg i forhold til hvor mye du er villig til å bruke på idretten.

Det kan være fint om du greier å sette deg realistiske mål for karakterer du tenker kan være oppnåelig for deg. Snakk gjerne med en lærer eller rådgiver i forhold til studieteknikk og hvilken forventninger/studie krav det er i forhold til å oppnå en god karakter.

Det at du sover dårlig er ikke bra. Kanskje er det stress som gjør at du våkner og tenker at du må gjøre skolen. Vær streng mot deg selv og sett opp faste tider der du jobber med lekser. God og nok søvn, er viktig. Det kan være fint om du snakker med helsesøster på skolen din om hjelp til å finne en balanse mellom aktivitet og hvile.

Legger ved noen artikler under svaret som du kan lese.

Ønsker deg alt godt og lykke til.  


Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser