Hopp til hovedinnholdet
 

Spørsmål
Hei!
sliter med selvtilliten om dagen.
tror jeg er litt deprimert, for dette har foregått i flere månder nå. Alt har bare hopet seg opp, og jeg klarer ikke å uttrykke følelsene mine for noen, spesielt ikke de nære.
Det begynte før sommerferien da jeg ble misbrukt seksuelt av min daverende gode kamerat som jeg stolte fullt og helt på. I etterkant har jeg bare prøvd å glemme det, men når jeg skal snakke med andre om det klarer jeg ikke å snakke serriøst om det, bare ler det bort på en måte.
Andre ting jeg også sliter med er kroppen min. Nå har jeg gått rundt i alle år og aldri følt at noen synes jeg har fin kropp ( det er det jeg føler). Derfor har dette problemet eksplodert litt nå.. gjør at jeg ikke har appetitt enkelte dager og blir kvalm bare ved tanken på mat.
jeg føler meg også veldig ensom, selvom jeg har venner. Men jeg føler at de viker unna meg for tiden, får ikke den samme kontakten med de som før sommeren.
Alt dette gjør meg så sliten, og jeg sitter nesten bare hjemme etter skolen for meg selv på rommet mitt, og jeg gråter hver dag uten noen spesiell grunn.

hva kan jeg gjøre??

Hilsen 17 år gammel jente
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du jente 17 år!

Ut i fra det du forteller synes jeg det ikke er noe rart at du har det vanskelig. Det å bli seksuellt misbrukt er noe av den værste krenkelsen en kan bli utsatt for. Det at det ble utført av en du stolte helt og fullt på gjør saken enda værre. Har du anmeldt dette, det er alvorlig å tiltvinge seg seksuelle tjenester mot en annens vilje. Det kalles voldtekt!

Du sier at du har prøvd å snakke om det men ikke fått det til. Jeg vet ikke om det er snakke om terapeuter eller venner og familie. Jeg tror det er viktig at du får skaffet deg noen å snakke med om dette så fort som mulig. Jeg forstår at det er vanskelig å begynne å snakke om men det er som regel verdt det. Føles det uoverkommelig kan det være lettere å skrive brev om hvordan du har det.

Har du ikke vært i kontakt med hjelpeapparatet så vil jeg råde deg til å ta kontakt med fastlegen din og be om å få en henvisning til noen du kan snakke med. Hvis dette virker skummelt er der mange som får god hjelp av helsesøster eller helsestasjon for ungdom. Der er det ofte også psykolog.

har du prøvd det og funnet det vanskelig, prøv igjen ta med deg brevet ditt. Du er vært det! Du kan også gå inn på denne nett siden: www.dixi.no/

Få hjelp til å få tilbake deg selv, vi heier på deg og lykke til!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om problemer hjemme?

Hvor langt unna ditt hjemsted må du bo for å ha rett på bostipend?