Hopp til hovedinnholdet

Han er alltid flinkere enn meg.. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. I den siste tiden har sårbarheten min tatt over meg som menneske. Jeg tåler ingenting før jeg gråter, masse. Jeg går på musikklinja, og er sanger. Vennen min spiller gitar og er alles favoritt. Alle i livet mitt snakker om han. Han er alles interesse og alles favoritt. Talentet hans blir diskutert dag ut og dag inn av alle jeg kjenner. Dette har pågått i over 6 år. Han har vært alles emne. Vennene mine er mer interesert i han en meg, kjæresten min setter han fremfor meg, og generelt alle i livet mitt setter han fremfor meg. Jeg klarer det tydligvis ikke mer, jeg har brudt sammen. Jeg lever under et enormt press, det å være den "nest fremste" musikkeren i klassen er hardt. Det å ha kommet seg langt, men aldri langt nok sliter meg ut. Jeg vet ikke hvordan jeg skal legge dette fra meg, hvordan jeg skal ignorere dette. Å aldri bli bra nok, fordi han alltid ligger et steg fremfor meg i alt. Det er teit at jeg føler det sånn, men det gjør jeg og det må jeg sikkert bare godta.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.
Det du beskriver her kan mange ungdommer kjenne seg igjen i. Når man opplever det du har opplevd i forhold til musikk så er det sårt og vanskelig. Man kan lett føle at man ikke er god nok, og bli lei seg og deprimert.

Jeg tenker at det er viktig at du snakker med foreldrene dine om hvordan du har det. Da kan de hjelpe og støtte deg. Videre tenker jeg at du kan få hjelp av helsesøster til å sortere tanker og følelser, slik at du kan se løsninger og muligheter. Gjennom samtale kan du finne ut hva du ønsker. Vil du satse, eller vil du spille musikk og bare ha det gøy?

Snakk med helsesøster og få hjelp til å tenke annerledes om det du nå opplever.

Du kan ikke gjøre mer enn ditt beste. Ha tro på deg selv!  

Lykke til.
Mvh. ungdomsredaksjonen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser