Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg aldri bra nok. Jeg stresser alvorlig med alt fra hva jeg skal ha på meg til leksearbeid. Nå begynner jeg å bli sliten, jeg tror ikke jeg klarer mer. Finnes det en psykolog i Oslo området som kan hjelpe meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg sliter veldig med presteringsvansker og stress, foreldrene mine er verdens snilleste folk og presser meg ikke på noen som helst måte. får jeg en 3 er sier de "jenta mi, det er bra nok det." og smiler et sånn ekte og kjælig smil. men jeg, føler at det aldri er bra nok, aldri. jeg klarer ikke la være og stresse. jeg stresser over alt, hva jeg skal ha på meg, når jeg må legge meg, hava jeg spiser. det har vært sånn siden 6. klasse. jeg vet faktisk ikke hva jeg skal gjøre, og selv om foreldrene mine er de mest fantastiske jeg vet, tror jeg ikke de gjør heller. så jeg skjønner ikke hvor jeg føler presset fra. jeg startet jo nettop på ungdomskolen, og jeg er utrolig sliten etter 1 semester. jeg har ofte flere innleveringer i uka og hvertfal 2-3 prøver i uken. hodet mitt går i surr, jeg tror ikke jeg klarer mer. jeg vet ikke hvordan jeg skal stoppe det, eller hvor/hvordan jeg får hjelp. vet du om noen gode psykologer ved dette temaet i Oslo?jeg er desperat. sliter mye mer en som trodd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 13 år. Takk for at du skriver til Ung.no

Du forteller om en situasjon som er krevende for en jente på 13 år. Det krever sitt at alt må være riktig og mest mulig perfekt uansett situasjon. Det er nok flere unge mennesker som kjenner seg igjen i det du skriver. Noen stresser mer en andre og noen tåler bedre stress en andre.

For din del nå kan det være riktig å ta i mot hjelp. Du skriver selv at du ikke tror du klarer mer. Du blir utslitt. En psykolog vil være riktig for å hjelpe deg og dine foreldre slik at dere sammen kan gjøre din hverdag mer avslappende.

Det er mange måter å gjøre livet mer rolig på. Dette kan være å gjøre mindre i fritiden. Slutte med enkelte fritidsaktiviteter, eller bare ta en pause for en periode. Det er også lurt å føre avtaler og planer inn i en kalender. På denne måten er det lettere å se hva som kolliderer og må avlyses i god tid. Det du har planer om å gjøre bør gjøres i god tid, det er ikke lurt å utsette ting. Gjør du det vil du merke stress med at ansvar henger over deg. En psykolog vil kunne hjelpe deg videre.

For å få time til en psykolog må du først dra til fastlegen. Legen vil henvise deg til psykolog. Det vanligste stedet å bli henvist er til BUP. Her finnes det dyktige og erfarende psykologer i forhold til dine vansker. BUP er et sted som tilbyr barn og unge i hele landet hjelp i forhold til psykiske vansker og lidelser.

Lykker til med hjelpen!

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hva skal til for at du kjenner deg god nok?

Venner på skole  (colourbox.com)

Presset blant unge i dag er stort. Du skal være pen nok, flink nok, tøff nok, men fremdeles "normal" nok til å ikke skille deg ut. Finn ut hvorfor du er GOD NOK her!

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser