Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil være venn med de kule

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! jeg går vg2, og i hele vg1 synes jeg det var litt vanskelig å få venner (sjenert), og selv om jeg nå har fått mange/en del venner så plager ting meg fortsatt. Jeg har så inderlig lyst til å bli invitert på fester, og å få være med de populære. Jeg hadde sjansen til å bli kjent med de i vg1, selv om jeg var veldig sjenert. Men jeg fant de som kanskje var mer like som meg, og jeg husker jeg synes de "kule" var litt overfladiske og bare opptatt av å være hipster og gå i kule klær. Det er rart, for jeg synes det fortsatt, men jeg har fortsatt lyst til å være med de. Jeg blir så lei meg når jeg ser på instagram og får bilder opp av kule festene de har vært på. Nå er de ikke villig til å bli kjent med flere, og jeg vet ikke hvordan jeg skal klare å bli kjent med de (jeg er jo så sjenert). Jeg føler meg teit når jeg er med vennene mine, og jeg kan ikke noe for det. Samtidig synes jeg de kule er skumle. Jeg føler meg som et forferdelig dustete menneske som bryr seg om sånt. hva gjør jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Det høres ut som at du har blandede følelser når det gjelder å ville være venn med de kule. Hva om du skriver ned en liste over hva som er positive og negative ting med å være venn med de populære? Det kan være at det er klassekamerater som du gjerne vil bli bedre kjent med, og det er helt greit. Gjeldende det så er det egentlig råd osm å være frampå, si hei, vise interesse og bruke tid med dem som gjelder.

Om det er slik at du vil bli kjent med dem bare fordi de er de populære, da er du motivert av en ytre motivasjon enn en indre og da kan det bli vanskelig leve opp til det. Det kan være at du synes det er vanskelig å opprettholde ett godt vennskap med dem eller at du selv hele tiden må streve etter å være populær, og dette er en ond sirkel.

Derfor ønsker jeg for deg at du kan slå deg til ro med de vennene du har. Det er en grunn for at du valgte dem og jeg tror at når du får et perspektiv på det så kan det føles bedre å være venn med de du har idag og heller være stolt over at du har gode venner og har noen du kan ha det bra sammen med på skolen, som du stoler på og som du har noe til felles med, enn å være flau over at de ikke er de populære.

Jeg tror dette kan handle litt om selvtillit også og det sosiale presset man blir utsatt for på skolen. Ikke vær hard mot deg selv, men heller styr deg selv i den rettningen du tror er best for deg på lang sikt. Les artiklene under, de kan hjelpe deg. Ønsker deg lykke til! 


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser