Hopp til hovedinnholdet

Det som gjør meg deprimert mest er hvor jævlig denne verden er

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg sliter psykisk, jeg passer ikke inn i denne verden generelt. Men det som gjør meg deprimert mest er hvor jævlig denne verden er, hvor jævlige folk der fins ute. Jeg takler ikke dette, jeg takler ikke alle nyhetene her i verden. Jeg knakk HELT sammen nå så jeg bladde meg gjennom dagbladet, da det dukket opp noe om en som knuste 72 griser til døde ved å hoppe på de. Jeg trykket meg ikke inn for det taklet jeg ikke, jeg bladde bare forbi overskriften å bildene som var til. DETTE er ting som gjør at jeg ikke vil leve, jeg får helt ærlig fysisk vondt av å se slike ting, jeg blir traumatisert, jeg vil bare ligge å grine i sengen min fordi det fins så jævlige folk der ute. Å det er ingenting jeg kunne ha gjort for å stoppet dette. INGENTING!! Dette gjelder det meste, men spesielt dyreplageri takler jeg bare ikke. Jeg blir sint å får tanker om at hadde jeg vært der og da, ja da hadde han ikke vært i live:) Hvordan skal man takle slike ting? Eller er det bare å være død som hjelper?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har jo rett i at det er mye fælt som skjer i verden.  Det kan være overveldende å tenke på.  Fokuset på dette, kan trigges mer når du ser på dramatiske nyheter og det kan også føles stort og voldsomt om du har det litt trist i utgangspunktet, føler deg litt deppa eller på annen måte ikke har det så OK.  

Mitt råd til deg er at du prøver å skjerme deg fra de mest voldsomme nyhetene.  Slutt å lese nettaviser som har saker som det du refererer til.  

Jeg vil også anbefale deg å prate med noen om dine tanker.  Det kan være godt og gjøre at du får nyansert bildet litt og greier å forholde deg til det som ikke er så bra i verden.  Det å velge seg bort fra denne verden, er ikke noe godt alternativ.  

Kanskje kan DITT engasjement og bidrag for å gjøre verden til et bedre sted hjelpe noen, dyr eller mennesker, til å få det bedre.  Engasjement er viktig og kan bidra til gode endringer.  Selv de små tingene er viktige i den store sammenhengen!

Se også artikler under.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik kan du takle en krise

Gutt lei seg (colourbox.com)

Når det skjer en brå og dramatisk hendelse i livet, kaller vi det en krise. Det kan være en katastrofe, ulykke, uventet dødsfall eller andre ting.

Les mer

Katastrofer i nyhetsbildet

Minnemarkering etter terror (colourbox.com)

Når en alvorlig hendelse skjer, vil det i dagene etter hendelsen være disse nyhetene som får størst oppmerksomhet i mediene. Det er ofte sterke bilder og beskrivelser som blir presentert.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser