Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker meg best hjemme og har ikke det samme behovet som å se venner

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Så lenge jeg kan huske har jeg kviet meg for å sove borte, og være ute med venner. Hos bestemoren min og foreldre (de er skilt) så går det greit. Men venner osv klarer jeg ikke. Jeg blir liggende oppe og sender som regel en melding om at jeg vil hjem eller bli hentet så tidlig som mulig morgenen etter. Det å generelt være sosial er ikke noe jeg liker, jeg liker meg best alene hjemme på rommet mitt. jeg liker heller ikke å ha besøk av venner. Har liksom aldri tenkt så mye over dette før nå i det siste, får en del invitasjoner til å sove over eller finne på noe med venner, men må finne på alle mulige unnskyldninger for å slippe. Sånn har det alltid vært. Hvorfor er jeg slik?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Vi er alle forskjellige. Noen føler et stort behov av å være med noen hele tiden og andre har ikke det samme behovet. Det kan være at du finner glede i andre ting som gjør at det behovet for å se venner ikke er så stort, også høres det ut som at du trives med familie og de nære relasjonene. For noen så kan dette betegnes som å være introvert, eller andre har noen symptomer på å ha aspergers. For meg kan jeg ikke si hva du er og ikke, men du kanskje kan kjenne igjen deg selv i en av artiklene, som jeg har lagt ved under. Gjerne snakk med noen i familien om det står i disse. 

 Det du kan gjøre er å si til de andre vennene dine at du ikke er så glad i å sove borte, men finne på en løsning på å være med på en middag eller ha de på besøk i noen timer. Det er forskjell på å ville treffe mennesker og ha besøk, men ikke tørre/orke/være sliten/ikke tenke på at man vil ha det, og de som ikke vil ha besøk og bare vil være hjemme med de nærmeste eller alene. Når du finner ut av hvilken du tilhører; så kan det bli lettere.

Når det gjelder det første så er det da slik at du kan tenke at noen sosiale ting er greit å gjøre i løpet av en uke og lage en plan så du vet. Hvis du ikke har behovet av det så kan du tenke at det er helt fint å være litt mindre sosial, men at du fokuserer på noen vennskap og treff. Selvom man ikke alltid ser verdien av å ha venner her og nå, så ser man fort verdien av dem etter at man har mistet dem. Så mitt råd til deg er: bruk tid med vennene dine, men de du vil være sammen med og gjør det mest komfortabelt for deg også. 

Ønsker deg lykke til og les artiklene under!

Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Usikker jente står aleine (colourbox.com)

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser