Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det vanskelig nå.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente som har det veldig tøft akuratt nå, men ingen vet hvordan jeg egentlig har det. Det værste er at jeg må gå å late som om alt er bra, når jeg egentlig har det helt jævlig. Jeg har kutta meg selv, og det frister å gjøre det igjen. Jeg går rundt med selvmordstanker og vil ta mitt eget liv. Jeg greier ikke å fortelle det til noen, fordi de aldri vil skjønne grunnen. Jeg gjør det fordi jeg har dårlig selvtillit og er lei alt sammen, hele livet. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 14 år.

Takk for at du skriver til ung.no.
Jeg forstår, ut fra det du forteller at du har det vanskelig. Imidlertid viser det at du skriver til oss at du er modig, reflektert og sterk. En del ungdommer kan nok kjenne seg igjen i det du beskriver med å late som at man har det bra. Ofte så handler jo dette om at alle tenker at alle andre har det så fint, og så er det egentlig ikke slik. Ungdomstiden kan være svært utfordrende. I perioder kan, spesielt, de psykiske endringene gjøre at man sliter.
Du skriver at du har kuttet deg, og at du vil ta livet ditt. Dette er svært alvorlig, og sikker vondt for deg. Derfor bør du be om hjelp.

Kan du snakke med foreldrene dine om at du sliter? Ungdom kan tenke at de ikke vil snakke med foreldre, men foreldre kan være til stor hjelp og støtte. Helsesøster er også en person som kan hjelpe deg.

Ved å snakke med noen kan du oppleve å få det lettere. Det å gå alene med tunge tanker er vondt. Jeg tenker at du vil oppleve at det som virker håpløst og vanskelig nå kan bli lettere når du deler det med noen.

Du er verdifull. Løsningen på å ha det vanskelig er ikke å ta livet sitt.

Be om hjelp!

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser