Hopp til hovedinnholdet
 

Spørsmål
Hei.
Hva vil det egentlig si i være psysisk syk?
Jeg føler meg ganske så utslitt og kunne sikkert eksplodert når som helst, og dratt til hælvete! Alt er blitt som en Progressivs sang,. vis noen skjønner..
Gutt 14 år
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Psykisk sykdom er i motsetning til fysisk sykdom ikke så lett å få øye på og noen ganger tar det litt tid før man blir klar over det også.
Psykisk sykdom handler om at det er noen ekstra utfordringer i tankene og følelsene som kan føre til at man blir deprimert eller engstelig. Noen ganger utløses en psykisk sykdom av en krise man opplever, for eksempel tap av nære personer. Mobbing kan bli en så stor belastning at man blir psykisk syk. Kjærlighetssorg kan føre til at man blir deprimert.
Det finnes også psykiske sykdommer som ikke er utløst av en negativ hendelse, men som man mer eller mindre har hele livet.

Når du er så sliten som du er nå, er du mer mottakelig for å bli psykisk syk og vi vet at noen ungdommer sliter med både depresjoner og angst. Det er masse følelser som herjer i kroppen og det er ikke alltid lett å få sortert dem.

Kan ikke du ta en prat med helsesøster på skolen når ferien er slutt og få ryddet litt opp i tankene og følelsene dine? Noen ganger blir det rett og slett litt kaos på grunn av alle hormonene også. Det er vanskelig å vite hva som er hva. Snakk med helsesøster som kan mye om dette.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om spill? #2

Hva heter det klassiske brettspillet der du skal kjøpe gateadresser du senere skal bygge på?