Hopp til hovedinnholdet

Føler meg utrolig sliten hele tiden og ingen ting har hjulpet

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har lenge slitt med angst og andre ting.. Jeg blir utrolig kvalm, lar vær å spise og kan holde pusten hvis jeg skal noe. Det trenger ikke å være mer enn at jeg skal på skolen, få besøk, dra bort med noen eller møte noen. Jeg har gått til BUP to perioder, vært på familieteam og PPT. Jeg føler ikke at noe har hjulpet! Jeg blir også veldig fort irritert og lei meg. Utrolig sliten er jeg også hele tiden og orker ikke å gjøre noe. Enda verre blir det også når mamma og pappa maser (ofte også søsteren min og besteforeldrene mine). Jeg er heller ikke flink til å snakke med folk om hvordan jeg har det; ingen hører etter eller forstår meg.. Jeg prøver også å si at jeg er sliten og at de ikke bør snakke med meg nå, for da kan det hende jeg blir sur, men de skjønner ingen ting og sier jeg ikke har noen grunn til det... Søsteren min kaller meg også hypokonder hele tiden, men jeg er rett og slett utrolig sliten og det føles ut som om kroppen svikter. Hva kan jeg gjøre og evt. si?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du strever med ulike ting, og du forteller om angst og om slitenhet som kommer litt i veien for deg. Du forteller også at du er sint og irritert.   -Det er jo ofte en reaksjon når man er sliten og har lite å gå på.  Du syns ikke den hjelpen du har fått har gjort det bedre.  Jeg vet jo ikke hva den har gått ut på, men jeg tenker at det er lurt å be om litt hjelp igjen og få råd og veiledning på hva du selv kan gjøre for å få det bedre.  Det er jo ikke slik at andre kan greie å reparere det som er, men andre kan gi råd om hvordan du kan tenke og hva du kan gjøre videre for å få det bedre.  Man må jo ofte gjøre jobben selv for å bli bedre.  -En ting som ofte kan være til hjelp, er å øve seg på å tenke litt hjelpsomme tanker i stedet for tanker som trekker en ned og tar energi.  Du kan lese litt om det i artikler under.  En annen ting som kan hjelpe, er å prøve å få fokuset mer over på interesser og på det som GIR deg energi.  -Å hjelpe andre, å være en del av fellesskapet hjemme, på et lag eller på skolen, er av verdi.  

Og ta gjerne kontakt med helsesøster, sosiallærer eller andre for å få litt mer støtte i dette.  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser