Hopp til hovedinnholdet

Jeg ser døde folk overalt - også i drømmene mine. Hvordan kan jeg få det vekk?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er synsk, jeg ser døde folk over alt rundt meg. Jeg føler døden er helt innpå meg. Hvordan kan jeg få disse åndene vekk? De skriker ting til meg, og av å til stirrer de på meg når jeg sover. Når jeg går til skolen ser jeg de. Når jeg er hjemme ser jeg de.Jeg ser de i drømmene mine. Jeg ser de over alt. Har du noen tips til å få vekk disse åndene? HJELP MEG!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! Dette høres veldig slitsomt ut for deg. Hvis dette har vart lenge og du kjenner at tankene om døden, og alt det du ser forstyrrer deg så mye at det blir vanskelig å gjøre vanlige oppgaver (f.eks skolearbeid, fritidsaktiviteter, eller å være sammen med venner) er det lurt å gå til legen og fortelle om det. En lege kan hjelpe deg til å finne en god måte å håndtere dette på. For eksempel kan legen henvise deg til psykolog eller andre som er vant til å snakke med ungdommer om ulike psykiske vansker. Man kan også få medisiner som hjelper mot vanskelige tanker dersom det har vart i lang tid og tankene/synene ikke forsvinner. Dette er noe legen din vil snakke mer med deg om, så jeg anbefaler deg at du tar deg en tur dit.

Det viktigste er uansett at du forteller noen rundt deg - gjerne noen du stoler på i familien din - hva som skjer med deg. Så kan du få noen til å gå sammen med deg til legen. Det er ikke greit å ha det sånn som det du beskriver! Og det finnes hjelp! 

Jeg legger ved noen fine artikler der du kanskje kan finne noen gode tips.

Lykke til, jeg håper det forsvinner snart.

Vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser