Hopp til hovedinnholdet

Jente på 13 år som sliter med sorg og har det vanskelig. Hun kan ikke snakke med foreldrene sin om det og trenger hjelp.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er en jente på 13 år som sliter veldig meg sorg. Jeg sitter oppe på rommet mitt og gjør ingenting. Sorgen går ut på skolen, vennene mine og idrett. Ingen forstår noe! I fjor var det masse styr med barnevernet. Men de gjorde alt bare mye værre og gjorde sorgen større. Jeg føler at jeg ikke kan snakke med foreldrene mine om det heller. Ingenting godt er her lenger. Og dette var bare en liten del av det...Hjelp meg!! Hvis ikke kommer jeg til å begynne å skade meg selv... - Hilsen Meg <3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.


Så flott at du skriver til oss i en så vanskelig periode.

Det er vondt å høre at du sliter med sorg og har det veldig vanskelig for tiden. Det går utover flere sider av livet ditt og tar mye energi. Dette forstår jeg er tøft for deg og det er enda vanskeligere når du ikke føler at du kan snakke med foreldrene dine og at ingen forstår hvordan du har det.
Du forteller at barnevernet var involvert i familien din i fjor og da tenker jeg at denne sorgen du beskriver er ganske stor og at det er flere ting som gjør at du har det vanskelig.

Det er flott at du tar kontakt med oss og viser at du ønsker hjelp.

Det er ikke alltid så lett å dele vonde ting med andre, noen synes det er vanskelig å forklare for andre, de er redde for å ikke bli tatt på alvor eller usikre på om det vil være til hjelp. Men ofte er det en lettelse å snakke med noen hvis man treffer noen som kan forstå og støtte. Det kan være god hjelp i å snakke med andre om det, og jeg synes det er viktig at du forteller noen om hvordan du har det.

Hvis du ikke ønsker å snakke med foreldrene dine, kan du snakke med helsesøster eller rådgiver på skolen din.
En annen mulighet er å gå på helsestasjon for ungdom der du bor. Der jobber helsesøster, lege og psykolog, det er gratis og du trenger ikke bestille time.

Mitt beste råd er å snakke med noen om dette, og så raskt som mulig. Du skal ikke trenge å gå med dette alene. Husk at det finnes god hjelp for det du opplever som vanskelig nå. 

Ta vare på deg selv, du er en viktig og verdifull person.

Jeg legger ved noen artikler som du kan lese.

Hilsen Helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser