Hopp til hovedinnholdet

Er bekymret for fremtiden min.  Skal jeg være alene?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 18 og bekymret for fremtiden min. Er så mye som har hopet seg opp og gjort meg sint på meg selv & måten jeg er på. Er antisosial og følelsesmessig 'kald', og strever enormt med å vise interesse for folk rundt meg. Foretrekker å være alene, fungerer dårlig med andre og klarer knapt å få/beholde venner.Er selvopptatt, men vet det selv, og liker ikke å være det. Skjønner ikke hva slags liv det skal bli for en som meg. En som ikke liker noe, er spesielt flink til noe, ikke bryr seg særlig om noe eller er en særlig god person. Skal jeg bare være alene, eller fortsette å ta opp plass i folks liv..det ser mørkt ut. Jeg vil vel bare vite hva en som meg kan gjøre i verden. PS. har psykolog, men det hele er så sammensatt, at mye av tiden vår går med til å snakke om annet. Takk på forhånd. Dere er best.:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du tenker litt over hva det skal bli med deg.  Du forteller at du er mye alene og at du syns det er vanskelig å få til vennskap.  Hvis du allerede snakker med en psykolog, så vil jeg råde deg til å ta inn disse spørsmålene også.  Det er fint om psykologen vet om din bekymring.  Dere kan også jobbe med det å bli bedre sosialt.  

Du sier at du ikke har noen spesielle interesser eller bryr deg noe spesielt om noe.  -Det trenger ikke å være sånn for alltid.  Kanskje har det å gjøre med at du er deprimert, kanskje har det med andre ting å gjøre.  Jeg har også veldig tro på at man må forsøke å bli interessert i noe, og så kan engasjementet komme mer og mer etterhvert.  Kanskje du kunne prøve å bestemme deg for NOE du skal prøve å begynne med, og så følge opp og sette deg inn i det.  -Når du driver med noen som etterhvert gir deg mestring og kanskje også mer innsikt, kan engsasjementet komme mer og mer.  -Og det samme kan gjelde folk rundt deg.  -Øv deg på å være mer sosial, med å vise interesse og med å være en god venn.  Et gammelt ordtak sier jo "Øvelse gjør mester".  -Det gjelder for det meste, tror jeg.  

Prøv nå å prate med psykologen om at du er sint på deg selv.  Prøv også å være en god venn for deg selv og si ting til deg selv som ikke bryter deg ned, men bygger deg opp.  Se mer om dette i artikkel under.  

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser