Hopp til hovedinnholdet

Er så lei av lærerne mine og gidder ikke mer. 

Annet 15 år
 

Spørsmål

HATER lærerene mine, det eneste dem gjør er å kjefte, true med anmerkning og gi dårlige karakterer. Jeg spørr dem hvorfor heg ikke fikk bedre karakter, men dem gidder ikke svare, dem bare trekker et halvt poeng der og et halvt poeng der. HELVETTE så jeg har lyst til å drepe dem. Alltid jeg som får skylden for ALT! Er så jævla lei alle de forbanna lørerene!!! Fuck livet!! Gidder ikke mere :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Det er vondt å høre at du har det så tungt på skolen, at du føler du ikke blir hørt og forstått av lærerne dine. Jeg tenker du sikkert blir veldig frustrert, fortvilet og lei av å ha det slik. 

Når man er så fortvilet og lei, er det bra hvis man kan få til en forandring. Jeg blir litt bekymret for deg når jeg leser det du skriver, og jeg tenker det er bra hvis du kan få troen på at det vil bli bedre framover. 

Det jeg håper du kan gjøre og som jeg tror kan hjelpe deg, er å snakke med en voksen om hvordan du har det på skolen og om hvor oppgitt og lei du er. Når man har mye frustrasjon og fortvilelse inni seg kan det hjelpe å få det ut og dele det med noen, da kan du også få litt støtte på veien videre. Er det kanskje en voksen i familien eller noen andre som du har tillit til og kan dele dette med? Du kan også gå til rådgiver, sosiallærer eller helsesøster på skolen din. De som jobber på skolen skal hjelpe deg slik at du kan få det bedre der. En mulighet er også å gå til Helsestasjon for ungdom der du bor. Ønsker du noen å snakke med mer anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. 

Legger også ved noen artikler under som kan ha nyttig info til deg. Ta godt vare på deg selv og lykke til videre! 

Hilsen psykologen 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har ingen motivasjon til å gå på skolen. Hva gjør jeg?

Gutt sover (colourbox.com)

Jeg orker ikke å gå på skolen og hvis jeg først er der så har jeg ingen motivasjon for å gjøre noe. Nå risikerer jeg å å stryke i flere fag, hva skal jeg gjøre?

Les mer

Er du skolelei?

Jente sover i timen (colourbox.com)

Karakterene synker og fraværet stiger. Du mangler motivasjon, synes skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser