Hopp til hovedinnholdet

Jeg har veldig dårlig selvtillit, føler meg stygg, ubrukelig og dum.

 

Spørsmål
hei, jeg har et viktig spørsmål til dere..
jeg har veldig dårlig selvtillit, føler meg stygg, ubrukelig og dum. jeg føler at alt det jeg sier blir oversett, og usynlig og da er det ikke vits å si noe like vel. uansett, jeg har ingen å snakke med, for ingen tar meg alvorlig, og jeg har sluttet å prøve.
denne dårlig selvtilliten min har gått utover at jeg ikke blir med ut så mye som før, og at jeg har begynt å hate skolen. før så gledet jeg meg til å begynne på skolen når det var ferie, men nå skulle jeg ønske det var ferie for alltid..
så det jeg lurer på er hvordan kan jeg bli litt gladere og få bedre selvtillit? jeg trenger virkelig noen som kan forstå meg...
ps: jeg er jente, og 18 år..

tusen takk for svar:)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Under har jeg lagt en artikkel om selvtillit, og der kan du få noen tips om hvordan du kan jobbe litt selv for å øke din selvtillit igjen.

Det blir viktig at du tar tak i dette nå. Det ER absolutt mulig å få det mye bedre, og du kan selv gjøre en del tankeendringer som kan være til hjelp for deg selv.

Dette handler jo om at det nå, av en eller annen grunn, er "programmert" veldig negative beskjeder i hodet ditt. Det er her vi må få til en "omprogrammering" sånn at du får tak på din egenverdi og igjen greier å se hvor flott og verdifull DU er.

Det kan også være godt å ha en samtalepartner og veileder i en slik jobbing, så jeg vil oppfordre deg til å ta kontakt med rådgiver, sosiallærer, PPT eller helsesøster på skolen din og prate om dette og få støtte underveis i jobben med å få selvtilliten tilbake.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om konfirmasjon?

Når starter konfirmasjonstiden?