Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg si til venninnen min at hun skal slutte? 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, det er ei venninne av meg som liker en gutt som går i klassen over oss. (Egentlig tror jeg bare hun vil ha en kjæreste) Det er én av to tvillinger, og hun vil at jeg skal bli sammen med den ene, og hun den andre. Det passer jo bra, fordi jeg liker han ganske godt!:) Men vennina mi lurte på om jeg kunne snakke med han gutten,og da sa jeg ja. Men hun har vert så desperat,så han svarte at han var lei. Åsså spurte jeg han om jeg skulle snakke med henne og få henne til å slutte å være så desperat etter å snakke med han heletiden. Spørsmålet er: Hvordan skal jeg si til venninna mi at hun skal slutte?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg vil begynne med å si at venninnen din er veldig heldig som har deg som venninne. Du bryr deg om henne og det er supert. 

Når noen blir forelsket kan de virke som en helt annen person og gjøre ting som de kanskje ikke ville gjort hvis de ikke var forelsket. 

Jeg tenker at det er viktig at du snakker med venninne din. Fortell henne hva du tenker rundt dette og hvordan du/dere opplever hennes væremåte. Det kan være vondt for henne å høre sannheten, men jeg tror hun vil ha godt av å høre det som det er. Når du skal snakke med henne er det viktig at du er ærlig og sier det som det er, på en forsiktig og skånsom måte. 

Jeg legger ved noen artikler som du kanskje kan vise til venninnen din? 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen. Men hvordan vite om man liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser