Hopp til hovedinnholdet

Jeg er så lei av livet mitt, please gjør noe med verden. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg Hatar Livet Mitt, Alle Utestenger meg . Jeg Får Verken Hjelp Av De Skilte Foreldrene Mine Og Helsesøstra. Jeg Vil Bare Henge Meg Selv. I Eit Tau, Langt Inne I Skogen !!! ;( Jeg ER FAEEEEEEENSSSSS LEIII AV LIVET MITT PLISSSSS GJØR NOE MED DET VERDEN !!!!!!! 

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i en så tung situasjon. 

Når jeg leser det du skriver, tenker jeg at du må være svært fortvilet og lei nå, og du har vært gjennom mye tøft i livet ditt. Når man går gjennom så mye, kan man kjenne seg fortvilet og motløs, og det kan være vanskelig å ha troen på at det vil bli bedre. Du skriver at du tenker på å da livet ditt, og da forstår jeg at du er langt nede og at det er vanskelig å se lyst på fremtiden. 

Det jeg håper du kan gjøre, og som jeg tror vil hjelpe deg, er å snakke med noen om hvordan du har det og at du er så fortvilet at du ønsker å ta livet ditt. Å snakke med noen som kan forstå og støtte, er det man vet kan være til god hjelp. Når man deler tanker og følelser, blir det vonde lettere å bære. 

Det er ikke alltid så lett å snakke med andre om vonde opplevelser og at man er fortvilet, og det høres ut som du kanskje har snakket med andre før, men at det ikke har vært til god hjelp. Da er du kanskje ekstra skeptisk til å snakke med noen nå. Jeg håper du likevel kan forsøke det igjen, det finnes noen som kan forstå deg og støtte deg på veien videre, ikke gi opp. 

Kanskje er det en voksen i familien du har tillit til, eller en annen voksen du kjenner rundt deg. Du kan også gå til Helsestasjonen for ungdom der du bor. Ønsker du å snakke med noen mer anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. 

Jeg håper du vil vil få god hjelp videre, ta godt vare på deg selv og lykke til videre! 

Hilsen psykologen 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser