Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler tankene mine tar over meg. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg føler at tankene mine tar over meg og vet ikke hva jeg skal gjøre trenger noen råd en venn av meg sier jeg bare tenker men er ikke sikker føler at jeg må gjøre det tankene sier

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Det virker som tankene du har stresser deg en del nå, og jeg kan forstå at det må være litt strevsomt å ha det slik. Jeg synes det er bra at du har snakket med en venn og at du nå skriver til oss for å få svar, det er lurt å finne ut av ting og be om hjelp hvis man strever med tanker eller følelser. 

Siden dette plager deg nå, tror jeg det vil være til hjelp for deg å snakke med en voksen om tankene. Hvis du forsøker å forklare dette til noen og si hvordan det plager deg, kan du få litt mer støtte og råd om hva som kan hjelpe. Jeg tror det vil kunne være til god hjelp for deg. 

Er det kanskje en voksen i familien din du kan snakke med? Du kan også gå til lærer, rådgiver eller helsesøster på skolen din. Hvis du ønsker noen å snakke med mer anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. 

Jeg legger også ved noen artikler under som kan ha gode tips hvis man plages med tanker, en om hvordan man kan takle ubehagelige følelser og tanker, en om tips til når man føler alt blir litt kaotisk og en artikkel om hvordan man kan takle ubehagelige opplevelser.

Jeg håper du vil snakke med noen rundt deg om dette og at du får god forståelse og støtte. Stå på videre og ta godt vare på deg selv, lykke til! 

Hilsen psykologen 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser