Hopp til hovedinnholdet

Jeg er sint hele tiden! Alle klager over humøret mitt! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre?

Annet 15 år
 

Spørsmål

Hei.Jeg skriver til dere veldig ofte, og vil gjerne takke dere for at dere hjelper både meg og mange andre!Men ja, jeg trenger hjelp..igjen.Jeg er sint HELE TIDEN.Jeg vet ikke hva som skjer, men uansett hva jeg gjør og hva andre gjør, så er jeg sur og irritert.Kan bli sur for enkelte ting, og jeg blir veldig sur om ikke engang folk gjør noe.De kan sitte der for seg selv, og det klikker helt vinkel inni hodet mitt.Jeg er diagnosert med tvangslidelse om det kan ha noe med saken å gjøre, men jeg vet virkelig ikke hva som skjer med meg. ALLE rundt meg kommenterer humøret mitt, noe som gjør det verre.Jeg kan for enkelte ting bare slå til personene rundt meg. Bare ved at noen sier hei til meg klikker det for meg.Foreldrene mine sier at jeg er sur hvert eneste sekund som går, og når jeg møter familien min, så klager de over humøret mitt. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre?Tør ikke å nevne noe for psykologen min heller. Helsesøster har jeg vært hos flere ganger, så tør ikke å dra dit igjen!!!!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Det høres slitsomt ut å være sint så ofte. Både for deg og for de rundt deg. Du skriver at du går til psykolog og det syns jeg høres lurt ut. Jeg syns ikke du skal være så redd for å snakke med psykologen din om sinnet ditt - det er jo tross alt følelser psykologen er ekspert på! Og sinne er en følelse. Jeg tipper at psykologen vil kunne gi deg masse gode råd og god støtte dersom du ville snakke om sinnet ditt når du går dit. Hvis det er så voldsomt at du begynner å slå andre når du er sint, er det viktig at du tar ansvar og forsøker å få hjelp til å endre reaksjonene dine så du ikke ender opp med å skade noen.

For det å takle sinne er nemlig noe man må lære. Og man kan ikke lære det alene - man må ha hjelp av andre man stoler på! Tenk bare på hvordan babyer skriker og hyler i starten. Uten at noen voksne trøstet dem og viste dem hvordan de kunne roe seg ned ville de aldri lære å roe seg selv ned. Litt det samme handler det om når det gjelder å takle sinne. Man må lære seg å tåle følelsene sine, både de gode og de vanskelige følelsene. Vi kaller det å "regulere" følelser. Noen trenger mye tid og ro for å lære å "regulere" følelsene sine, andre får det til fort. Og hvis du av en eller annen grunn ikke fikk mulighet til å lære dette ordentlig da du var baby og barn, så må du ta jobben nå! Og hos psykologen er et godt sted å starte.

Lykke til med dette arbeidet. Jeg håper du kjenner at du etter hvert kan mestre sinnet ditt. Les gjerne artiklene jeg har lagt ved her, de handler om det du tar opp.

Vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser