Hopp til hovedinnholdet

Det kommer perioder hvor jeg føler meg helt tom. Jeg kan føle at ting rundt meg ikke er virkelig og at jeg er den eneste som faktisk lever

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 16 år som går 1.videregående. Og av og til kommer det perioder hvor jeg føler meg helt tom. Det er helt varierende når det kommer, men som oftest er det etter skolen og på kvelden det skjer. Det er ikke hver dag eller hver uke, men da jeg gikk i 9.klasse var det en lang periode hvor jeg følte meg så alene og tom. Jeg ble/blir ikke mobbet, og hadde mange gode venner, samtidig som at jeg har en fantastisk familie. Følelsen får meg til å føle meg så fjern og langt borte fra virkeligheten. Jeg sliter med å sette ord på det, men jeg har ofte følt det som om alt rundt meg ikke er virkelig og at jeg er den eneste som faktisk lever. At alt rundt meg er der bare for at jeg skal se på det. Det var en lang periode etter 9.klasse at det begynte å gå greit, men de siste tre ukene har jeg kjent at i et sekund så kan alt være bra, men i neste sekund sliter jeg med å le av ting som blir sagt rundt meg som er morsomt. takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! Mange kan i løpet av livet kjenne på en slags overveldende følelse av å være til. Og at man lurer på om man er virkelig i denne verden. Liksom å miste seg selv litt, eller bli fjern som du beskriver. Den kan komme - og ofte gå igjen og er ikke noe farlig. Og hvor mye man kan le og syns at ting er morsomt, det går også i bølger for alle mennesker!

Men hvis du begynner å kjenne at denne følelsen av virkelighetstap kommer mye og at du i samme situasjon føler deg tom og ikke har "kontakt med deg selv", syns jeg du skal oppsøke lege eller en psykolog og fortelle det du har skrevet her. En lege eller psykolog kan stille gode spørsmål og hjelpe deg til å vurdere i hvilken grad dette er et problem for deg i hverdagen din og om du trenger noe mer utredning eller hjelp for dette. Jeg anbefaler deg at du tar med deg mamma, pappa eller en annen voksen du stoler på når du går til lege/psykolog. Det er godt å ha noen sammen med seg som hører og ser det samme, og som kan prate med deg om det i etterkant.

Jeg håper du finner ut av dette! Jeg legger ved noen selvhjelpsartikler som kan være gode å lese når de litt vanskelige periodene kommer. Lykke til!

 

Vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser