Hopp til hovedinnholdet

jente 19: mild depresjon

Jente 19 år
 

Spørsmål

Idag var jeg til fastlegen min. Hun sa at jeg har mild depresjon og at det er noe som går over etterhvert hvis man får hjelp. Jeg kom hjem og etter noen timer tenkte jeg om depresjon. Jeg spurte meg selv hva jeg føler om det, men jeg vet faktisk ikke hva det er jeg føler. Føler ingenting. Jeg er ikke lei meg eller noen ting over at jeg har depresjon. Er dette normalt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du beskriver høres ikke ut til å være en uvanlig reaksjon i seg selv. Du har fått beskjed om at legen tenker du har en mild depresjon og at du kan forvente at dette går bedre med hjelp. Legen har rett i at det finnes god hjelp for depresjon.

Det at du er usikker på om du reagerer normalt på denne beskjeden kan kanskje bety at du lurer på om du burde reagere på en annen måte. Alle har vi ulike måter å håndtere ting på, og det er ok. Men hvis du skulle merke at tankene dine rundt dette plager deg, kan du ta det opp med helsepersonell slik som legen din eller andre du oppsøker. Da kan du sortere følelsene dine sammen med en som kan lytte og forstå. 

Om du ønsker hjelp til å takle depresjonen kan du dra innom legen og be om en henvisning, eller du kan gå til helsestasjon for ungdom der du bor. Der kan du få god hjelp. 

Du finner bra informasjon om depresjon på denne siden, og i artiklene nedenfor. 

Dersom du ønsker å prate med noen helt anonymt kan du ringe gratis til hjelpetelefonen på nummer 116 123. Det er åpent hele døgnet.

Jeg håper du får god hjelp, og ønsker deg lykke til fremover. 

hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser