Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få slettet fravær på grunn av søvnproblemer og behandling?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt som går mitt siste år på videregåendeskole og bekymrer meg for mitt vitnemål. I noen år har jeg slitt med depresjoner og angst, vanskelig å si når det startet, men fått diagnosen det siste året. Går daglig på medisiner mot depresjon og tabelleter for å klare sove. I tillegg til det går jeg til samtaler hver uke. Karakterene mine går ned og fraværet mitt har gått opp. Det jeg lurer på i forhold til dette er om jeg har grunnlag til å få slettet fravær på grunn av sykdom? Er vanskelig å unngå fravær med soveproblemer, depresjoner og timeavtaler hver uke.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Nå er du snart ferdig med videregående! Det er en flott prestasjon, særlig i og med at du har slitt med søvnproblemer, depreson og angst underveis!

I utgangspunktet kommer alt fravær på vitnemålet, men du kan få slettet inntil ti dagers fravær hvis legen dokumenterer det med legeerklæring. Se mer om sletting av fravær i artikkelen nedenfor.

Du kan også få den du går til behandling hos til å skrive en erklæring om hvilke timer du har vært til behandling slik at du kan dokumentere dette ved behov. Dersom du ønsker det, kan erklæringen også følge vitnemålet ditt.

 

Lykke til med innspurten fram mot vitnemålet!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser