Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få et bedre liv og bli lykkelig?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! I det siste året har jeg følt at jeg er en sykt ulykkelig person. Jeg vet liksom ikke hvem jeg er, hva jeg vil gjøre med livet mitt eller hva som gjør meg lykkelig. Selv om jeg gjør det ganske bra på skolen, så gjør ikke det meg lykkelig. jeg har også gode venner, men jeg er fortsatt ikke lykkelig. Det eneste jeg egentlig vil er å flytte til utlandet eller reise rundt i verden, men jeg vet at dette ikke er mulig fordi je ikke får lov osv. hvis jeg fortsetter å leve som jeg gjør nå kommer jeg til å leve et kjedelig og ulykkelig med masse bekymringer og stress. Dette er noe som egentlig frusterer meg veldig. Hvordan kan jeg få et mer spennende liv, og ikke minst bli lykkelig?, fordi det føles som om jeg aldri kommer til å bli det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Det er trist å høre at du føler deg ulykkelig og ikke helt hvordan du skal få det bedre.

Du forteller at du har lyst til å flytte til utlandet, reise rundt i verden, gjøre noe helt annet. Det er jo ikke så rart at du drømmer om å komme deg bort fra det livet du lever og har kanskje en idé om at livet vil bli bedre og mer spennende hvis du er et annet sted, reiser bort fra det livet du lever nå? 

Kanskje føler du at det er mye stress og bekymringer i det livet du lever nå og at du vil bort fra det?

En ting som er viktig å innse tidlig i livet er at man ikke kan"stikke av" fra seg selv. Hvis du er ulykkelig nå vil du mest sannsynlig være ulykkelig på jordomseiling også..? Kanskje handler det ikke om hvor du er i verden men hvordan du er til stede i livet ditt og hvordan du har det med deg selv?

Lykke er noe vi jager etter i vårt moderne samfunn. Vi skal hele tiden bli bedre, flinkere, rikere, slankere, smartere... og så tror vi at vi skal bli lykkelig bare vi oppnår alle disse målene...? 

Kanskje handler lykke egentlig om de små tingene? Å våkne opp til det livet vi lever og sette pris på det som er rundt oss. Et varmt blikk fra et familiemedlem eller en god venn, en varm vårbris som stryker oss over ansiktet i det vi suser av gårde på sykkelen, fuglesang, god mat... 

Jeg tenker at det kunne vært godt for deg å oppsøke noen du kan prate med sånn at du kan få sortert tanker og følelser og få noen verktøy til å håndtere hverdagen på. For eksempel helsesøster på skolen eller Helsestasjon for Ungdom. Her jobber det flinke fagpersoner som er vant til å snakke med ungdom og du trenger ikke å bestille time.

Kanskje skal du ut å reise og oppdage verden.. Men ikke riktig enda? Reisen nå handler kanskje om å gjenoppdage hverdagen der du er og se om du kan finne små ting som du kan glede deg over der?

Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttige.

Lykke til i jakten på hverdagslykken! 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Det "perfekte liv" på sosiale medier

Tre ungdommer på snowboard (colourbox.com)

Livet på sosiale medier speiler ikke alltid virkeligheten. På nettet kan man være hvem man vil, og velge hva man vil at andre skal se. Hvem er du på nettet?

Av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser